Sunday, January 29, 2012

Model Kereta Api Bergerak Ganti Pelayan Restoran



Jangan ingat restoran sushi jer yang mampu mengurangkan jumlah pelayan dengan menggunakan sistem conveyor belt ataupun kaitenzushi untuk menghidangkan sushi dan sos wasabi kepada pengunjung.


Di Republik Czech, pemilik sebuah pub di bandaraya Prague turut menggunakan konsep yang sama untuk mengagihkan minuman keras kepada pelanggan yang berkunjung di pub-nya. Amat menarik sekali sistem yang dipergunakan di pub berkenaan bukanlah conveyor belt, tetapi model lokomotif bergerak yang mana landasannya dibina sepanjang pub merentasi meja-meja yang diduduki para pengunjung.




Shacklesmith : Kos upah waiter mungkin boleh dapat dikurangkan, tapi kos bayar bil elektrik dan maintainance setiap satu model kereta api agak-agak. Menjimatkan ke?

Friday, January 27, 2012

A Legal Scam?

Lewat November sudah aku mendapat satu sampul surat dari syarikat penerbitan majalah Reader's Digest yang menjemput aku untuk menyertai pertandingan 'Super Contest'. Pada mulanya aku berasa hairan jugak bagaimana aku boleh dijemput sedangkan aku sendiri tidak pernah langsung melanggan majalah bulanan berbahasa Inggeris berkenaan. Bagaimana pihak penerbitan mengetahui di mana aku tinggal terus menjadi tanda tanya.


Aku pun belek-beleklah surat tu, melihat kepada ganjaran sekiranya aku memenangi pertandingan anjuran penerbitan majalah bahasa Inggeris tersebut agak menarik jugak. Pemenang super grand prize bakal memenangi wang tunai sebanyak RM250,000!, tempat kedua pula sebanyak RM180,000 manakala pemenang sagu hati pula bakal menerima wang tunai sebanyak RM10,000. 


Pergh, boleh tahan jugak hadiah wang tunai tu beb. Korang agaklah kalau aku menang konfem aku boleh beli apa yang aku nak selama ini. Ayat paling cantik dorang bagi tau pada aku adalah aku ni adalah peserta terpilih kerana pertandingan ni dijalankan secara 'invitation'. Jadi konon-kononnyalah aku ni peserta bertuah dari keseluruhan penduduk kawasan perumahan aku nih. Agak teruja jugak ler teman mendengornyer yeop.




Langkah nak menyertainya pun agak mudah, pertama pilihan diberi sama ada hendak membeli buku panduan belajar menulis dan bertutur bahasa Inggeris dengan betul (definitely not your typical SPM level guide book) ataupun tidak. Jawapan harus diberi melalui pos dalam tempoh seminggu dengan menghantar borang maklumbalas di dalam sampul yang sudah mereka sediakan sendiri. Aku pun memilihlah untuk membeli buku tersebut sebab aku merasakan ianya perlu apatah lagi BI aku pun sudahlah tak seterer mana (korang paham-paham jelah kenapa aku jarang sekali post entry dalam blog aku dalam English).


Selepas menghantar borang jawapan tu aku pun diamlah selama sebulan lebih sebab bulan 12  tu aku sibuk dengan urusan konvokesyen Diploma aku. Mereka juga telah nyatakan dalam surat berkenaan bahawa keputusan pemenang (shortlisted) akan disenaraikan ke dalam akhbar The Star pada tarikh 27 Januari.




Pssst, aku check dalam The Star hari ni takde pun?. Adakah ianya ditangguhkan sebulan lagi. Arggh, I dont really care about the prizes. If I'm lucky enough to win then I'l have to accept it, but if its not then what to do? Sudah nasib bha... , I just want the book that's all!


By the way, aku jumpa gambar ni jadi cover dalam StarSpecial. It's beautiful and I was mesmerised.. At first glances, needless to say I'm so freaking speechless!




Walaupun gambarnya dalam cover pullout The Star tu flipsided tapi tetap lawa gak seh!, Kalau diterbalikkan dari atas ke bawah pun tetap cantik beb. Ha ha ha!


Sebenarnya aku bukannya maksudkan model tu tapi gambarnya yang merangkumi warna, tekstur, imej dan teknik pencahayaannya. Kudos to the photographer for his amazing shot and photoshop/lightroom skills. Kalau korang nak gambar ni adalah sebahagian daripada kalendar 2012 kedai barang kemas Tomei. Tak rugi kalau simpan satu, apatah lagi untuk si gadis yang gila barang kemas ataupun si jejaka yang suka cuci mata. Kah Kah Kah!


Andai aku dapat wang sebanyak RM250,000 memang aku dah angkat kamera DSLR Nikon D5100 sebijik dan aku akan buat gambar secantik ini sekiranya aku mahu. Tu pun kalau lah, bergantung pada nasib beb. Rezeki semua di tangan Allah.


Berdasarkan pemerhatian aku melalui internet mengenai pertandingan anjuran Reader's Digest ni aku dapat banyak informasi. Ramai yang kata pertandingan di legal scam sebab penerbitan ni main tembak alamat rumah orang sebab nak tarik pelanggan. Ada yang cakap pulak, informasi nama dan alamat rumah kita pulak yang diberi oleh pihak bank kepada penerbitan Reader's Digest (walawey, ini dah kira invasion of privacy neh).


Sumber SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI


Sama scam atau tidak? Lu pikir lah sendiri..



Wednesday, January 25, 2012

Geng Mahasewel Buat Flashmob di Bukit Bintang!

Aku dah agak dari awal lagi dah since bulan sudah, si budak Adam Adli ni memang attention seeker tahap dewa level wahid. Sudah ler digantung tiga semester akibat perbuatan biadapnyer di tempat awam, namun tiada langsung keinsafan dalam dirinya kerana memperjudikan masa depannya di bidang akademik tetapi beliau menggunakan 'masa keemasan' yang berlebihan ini mempergiatkan lagi aktiviti mencapab yang sememangnya akan membuatkan orang ramai bertambah jelik dengan dia dan konco-konconya.


Baru-baru ni pada petang ahad lalu dia bersama-sama geng mahasewelnya tampil 'menghiburkan' para pengunjung medan komersil Bukit Bintang dengan sebuah persembahan jalanan. Wah, sudah ada kerjaya baru nampak gayanya bro. Jadi Buskers di jalan raya..




Wow, fulamak tak sangka aku mereka semuanya ini jadi radikal fanatics gara-gara pengaruh filem V For Vendetta! (antara filem favorite aku masa dari zaman sekolah dulu). Inilah yang dinamakan pengaruh kawalan minda  hasil dari subliminal messaging filem barat ciptaan Freemason/Illuminati untuk menyesatkan umat Islam!.  


Aku pun dulu terpengaruh jugak sikit-sikit dengan filem ni tapi bukanlah untuk membentuk mindset aku, cuma sekadar buat santapan karyaneka atas cita-cita ku ingin menjadi seorang karyawan dan counter-culture. Kalau boleh aku nak terbitkan filem ala-ala gitu jer dan tidak lebih dari itu. Nak terapkan dalam pemikiran sorrylah beb. 


Ni aku nak bagitau nih, sudah bebudak bedebah ni terpengaruh membabi buta dengan filem ni sampai babi pun agak dah jadi buta. Agak-agak dorang tak tau ke sapa Guy Fawkes tu, ada baca sejarah dari open sources yang melambak-lambak dalam internet ni? Setahu aku Guy Fawkes ni fanatik agama Kristian Roman Catholics yang menentang kerajaan Kristian Protestant yang menguasai England pada awal abad ke-17. Kalau nak dengan lebih lanjut cuba baca kat SINI.


Apa sebab 'mahasiswa' sewel yang rata-rata beragama Islam nak mengagungkan tokoh pelampau Katolik?. Nampak sangat Melayu-melayu puak mahasewel ni buta sejarah. Awat takde tokoh lain ke yang nak diagungkan sehingga nak diangkat jadi simbolisme. Cubalah pakai topeng ni at least nampak terang sikit apa dorang perjuangkan tu.




Agak-agak rasanya dorang ni terlepas pandang ke video ni yang dibuat oleh fellow comrade 1990 Born In Malaysia aku ni hah? Cubalah gunakan hak untuk berfikir dulu sebelum membuat keputusan melulu. 





Shacklesmith : Ingatlah beb, gunakanlah otak dulu sebelum bertindak! Macam salah satu rangkap dalam lirik lagu Amuk "Ada otak pakai".



Saturday, January 21, 2012

10 Kereta Produksi Paling Laju Di Dunia!

Para peminat supercars pastinya terliur dan terbeliak biji mata jika dapat menatap kereta-kereta coupe yang maha mewah ni di depan mata. Tak kisahlah sama usia tua ataupun muda mahupun lelaki dan wanita, kereta-kereta super tetap mendapat tempat di hati manusia yang gilakan dunia automotif. Masakan tidaknya, anak buah aku yang baru menginjak usia 4 tahun juga sudah pandai menyebut 'car power' apabila ternampak kereta-kereta sebegini di jalanan mahupun menerusi video Youtube yang ditontonnya melalui iPad.


Begitulah hebatnya pengaruh supercar ini sehingga mampu membina pengaruh kultus di serata dunia. Berikut adalah video 10 kereta produksi paling di dunia. Pastinya, ianya menjadi idaman setiap jejaka di dunia kerana keunggulan gayanya serta melambangkan taraf sosial individu.

Friday, January 20, 2012

Maday Dan Camilla - Kisah Cinta 5983 Batu!

Kecanggihan teknologi komunikasi dalam talian pada masa kini telah memungkin segalanya. Dulu nak berkomunikasi jarak jauh pun kena tulis surat dan tunggu berhari-hari baru sampai. Sekarang ni dengan adanya Facebook dan pelbagai lagi laman sosial. Hantarlah mesej berapa panjang pun, sekejap jer dalam beberapa saat dah sampai. Boleh dikatakan lagi, tiada yang mustahil!. Nak bercinta tanpa bersua muka dalam internet pun boleh.




Begitulah betapa hebatnya penangan satu kuasa mistik yang dinamakan 'cinta' sehingga dua hati yang terpisah ribuan batu dari dua negara yang berbeza sanggup bertemu demi meluahkan segala rasa hati yang terpendam.  Tidak dinafikan lagi, aura nafsu cinta yang meluap-luap tu juga mampu untuk memecahkan tembok iman jika tidak dibendung dengan akidah yang kukuh (sila tengok video mereka berdua untuk membuktikannya).




Begitulah kisah cinta sepasang merpati dua sejoli dari dua negara iaitu Mahathir aka Maday seorang warganegara Singapore dan Camilla yang berasal dari Sweden. Dua insan yang mula mengenali di antara satu sama lain melalui laman sosial Facebook dan kemudian menjadi bertambah erat apabila sering berbual saban hari menggunakan Skype selama dua tahun. Tidak salah untuk kita menamakan love story ini sebagai 'Kisah Cinta Antara Dua Benua'.


Ingin aku kongsikan bersama korang sekalian, aku juga pernah terjebak dalam cinta jarak jauh dalam talian ini. Pada suku kedua tahun 2010 lalu aku berkenalan dengan sorang awek Sarawak melalui sebuah laman sosial iaitu Tagged. Hanya bermula dengan komen-komen gambar dan private message sehinggalah entah macam sempat pulak kami bertukar nombor telefon. Maka disitulah bermulanya 'kisah cinta' kami berdua, boleh dikatakan jugaklah tiap-tiap hari aku mesej dengan dia tak kira siang dan malam mendengar luahan perasaan masing-masing. Kalau masa pagi tu memang taksahlah kalau tak ucap 'Good Morning' begitu jugak sebelum tidor mesti kami tak tinggal ucapan 'Sweetdreams'. Seperti biasa juga kalau dapat bercinta dengan awek sana mesti dorang akan ajar kita loghat mereka (aku fail sampai sekarang! Haha). Malahan, beberapa kali dalam seminggu dia mesti mintak share kredit at least RM1 dan aku pun dengan ikhlas tetap bagi jer. Ada masanya aku bagi lebih. Sayang punya pasal beb, Haha!


Istimewanya dia di hati aku pada ketika itu adalah kerana dia pandai jaga hati aku sebab almaklumlah dia kan student Nursing jadi sebagai sorang jururawat kenalah pandai jaga hati 'patient' ye tak ye kan. And of course, the love stricken patient will always be me!. Lagi satu dia ni lemah lembut pun tak reti menggedik (sesuatu yang aku terlampau alergik jikalau dibiarkan ke tahap kritikal). Dia jugak tak henti-henti bertanya aku bila aku nak habiskan diploma ni sebab kalau boleh lepas aku graduate dia nak aku datang ke Sarawak berjumpanya. Jika ditakdirkan ada jodoh, kalau boleh dia mahu aku tinggal bersamanya di sana. Yang tu aku berat sikit nak terima sebab aku berfikiran di sebaliknya. Adalah hampir 5 bulan kami 'rapat'. Lepas tu mungkin jodoh tak panjang entah bagaimana kemungkinan besarnya kawan-kawan dia tak selesa aku asyik bermesej dengan dia dan dorang bercadang nak cari 'boy' untuk awek Sarawak yang aku kenal tu. Aku pun apa lagi chowlah, bosan gak beb asyik mesej jer tapi berjumpa pun tidak. Beberapa hari selepas raya puasa aku terus buang dia dari Facebook aku. Ha ha ha!


Entah apa nasib dia sekarang aku tak taulah, malas jugak pikir nak cari awek jauh-jauh nih. Kadang-kadang orang luar ni selalu pikir bukan-bukan pasal orang KL nih. Baik aku cari yang dekat-dekat senang nak menikah kenduri kahwin nanti. Berbalik kepada cerita Maday dan Camilla ni aku tak dapat bayangkan betapa setianya mereka sanggup menunggu selama 2 tahun menanti saat-saat indah bersama ini. Korang tengoklah sendiri gambar mereka berdua bila dah berjumpa siap main comolot bertubi-tubi lagi. Anyway, kalau si Maday tu Cina atau India mahupun kaum Serani aku tak berapa hairan langsung. Ini MELAYU SINGAPORE dan nama tu aku tak boleh blah langsung!. Untuk pengetahuan korang nama sebenar budak laki ni adalah Mahathir. Aduhai kenapalah mak bapak dia tak bagi nama lain. Cubalah bubuh nama Harry Lee molek jugak siot. Nah, kepada siapa yang belum tengok lagi gambar mereka tataplah sepuas-puasnya!





Tengoklah, pantang bersama mesti nak bercium mulut. Aku tak tahulah pe nak jadi kalau Melayu diperintah kafir mesti yang haram jadi halal punya. Aku tak kata semua Melayu Singapore begitu tapi benda sebegini aku tengok open jer semacam takde larangan. Diharapkan masih ramailah Melayu di sana berfikiran konservatif seperti sebilangan saudara mereka di Malaysia dan Brunei. Jangan jadi macam Indonesia sudahlah, rosak tak boleh repair lagi dah.

Melihat pada raut wajah si gadis bernama Camilla tu aku perasan dia berkemungkinan besar berdarah Eurasian (campuran). Yelah, kalau keturunan totok Swedish mestilah berambut blonde dan berwajah Nordic (nak kepastian cuba korang tengok cerita Viking, konfem majoriti kaum perempuannya semua rambut terang-terang).  Apalah lu Maday, kalau lu bawak balik awek rambut blonde memang gua respek sama lu brader!. Apa taknya beb, jarang sungguh lelaki Melayu berkahwin dengan perempuan mat salih. Aku tengok secara kasarnya perempuan Melayu jer yang ramai kena kebas dengan lelaki mat salih. Adakah ini berpunca dari penangan saiz 7 inci?.

Aku sendiri tak taulah nak kata apa lagi pasal dorang, biarlah semoga satu hari nanti dia insaf akan perbuatannya itu. Sesungguhnya aku melihat kes ni seolah-olah sebagai gambaran Melayu di masa hadapan jika diperintah oleh golongan kafir ultra-kiasu nanti. Maka sama-samalah kita Melayu Islam berdoa agar kafir ultra-kiasu laknatullah lenyap punah dan gagal menakluk negara kita yang tercinta ini.


Shacklesmith : Biarlah si luncai terjun dengan labu-labunya. Aku yang konservatif ni hanya mampu berdoa agak terbitlah keinsafan di hati mereka-mereka ini.





Wednesday, January 18, 2012

Pekerja Supermarket Melayu Dipaksa Pegang Daging Babi Tanpa Beralas

Bukak jer blog ni sekejap tadi sekejap jer aku dapat berita ni daripada rakan-rakan blogger. Hmm, walaupun boleh dikatakan kali pertama dilaporkan secara terbuka di akhbar tapi aku rasa perkara ni dah lama berlarutan dan sering kali berlaku di mana-mana pasaraya yang umumnya dimiliki mereka. 




Isu ni berlaku di sebuah supermarket di Kamunting Perak. Ianya bermula apabila sorang customer ultra-kiasu pergi komplen pada manager supermarket sebab tak puas hati melihat pekerja Melayu mengenakan alas tangan sewaktu menghandle daging babi seolah-olah pekerja Melayu menghina makanan kaum mereka itu kotor! (Memang daging babi tu KOTOR bagi kami sebab tulah kami memakai sarung tangan bila handle BONGOK!)


Kalau korang nak tahu inilah respon manager supermarket terbabit selepas mendengar aduan dari customer bahlol yang tak paham-paham langsung dengan sensitiviti umat Islam walaupun mungkin sudah bertahun memegang kewarganegaraan Malaysia (mungkin harapkan kerakyatan jer tapi pergaulan dengan bangsa dia saja)
Apa yang membuat kami semua terkejut, pengurus kami telah berkata,"Kenapa perlu berlapik? Jijik sangatkah? Geli sangatkah? Jangan terlalu ikutkan adat sangat. Yang bermasalah ini adalah juruwang Melayu. Kalau sudah tak boleh nak pegang, lebih baik saya mengambil pekerja bukan Melayu. Selepas ini, saya tak mahu lagi kamu semua pegang barang-barang itu beralaskan pelastik. Saya mahu kamu semua pegang dengan tangan sahaja. Jika saya dapati kamu semua buat sekali lagi, saya akan tukarkan kamu semua ke bahagian lain."


Ini baru satu manager cawangan Kamunting, agak-agaknya bagaimana pulak dengan mentaliti manager-manager supermarket di serata Malaysia ni?. Lagi-lagi arahan manager tu umpama satu kuatkuasa mutlak. Kalau dilanggar konfem kena buang kerja punya. Alahai, malanglah nasib pekerja Melayu sebab hari-hari terpaksa samak tangan lebih dari satu kali!. 


Aku pada mulanya pelik jugak bagaimana isu ni boleh berlaku. Apakah pihak pengurusan supermarket berkenaan tidak reti langsung nak bahagi-bahagikan tugasan seperti mengendalikan produk tidak halal kepada pekerja bukan Islam?. Aku tengok kes sebegini tak pernah pulak didengari di supermarket Jusco dan lain-lain supermarket di Lembah Kelang. Walhal kalau tak silap aku manager Jusco cawangan Taman Maluri adalah orang Jepun!.


Kalau dah namanya puak kiasu dan pentingkan diri sendiri ke tahap nombor wahid, jangan haraplah depa nak bagi muka pada kita lagi dah. Bila bercakap pasal keadilan dan hak asasi manusia punyalah pandai sehingga satu dunia depa pi meratib cakap tidak diperlaku adil dan sama ratalah. Begitu jugak bila bangsa kita tegur depa dengan cara kasar pandai pulak cakap 'tak takut sama lu punya Tuhan ka?'. Senang ceritalah, hak untuk dikompromi dan dihormati hanyalah untuk depa dan suku sakat depa. Kalau Melayu nak mengharapkan penghormatan yang sama jangan haraplah sampai mati pun takkan dapat. Beginilah nasib Melayu di bumi sendiri apabila berdepan dengan DISKRIMINASI PERKAUMAN DAN KEAGAMAAN


Yet not to mention they also would loved to accuse our races are so badly corrupted especially the civil servant but in the first place WHO gave them the bribes? Think again..


What a frigging BULLSHIT they are..



They want us to tolerate and respect them but on the their side, THEY SPITTED BACK STINKING SLIMY SPUTUM UPON US..



Hidup kita biarlah hormat menghormati....


Siapa yang menghormati siapa? Siapa yang tidak hormat siapa? Siapa yang "Moderate" ? Siapa pula yang "Extreme"? Siapa yang menghina siapa? Siapa yang berhak? Siapa yang tidak bagi hak? Siapa yang merampas hak? (VOICE AROUND)

SHACKLESMITH : AKU CADANGKAN KEPADA WARGA KAMUNTING AGAR MEMBOIKOT SUPERMARKET BERKENAAN! BOIKOTLAH SEPUASNYA SEHINGGA MANAGER BAHLOL ITU DITUKARKAN KERJA DISEBABKAN PATRONAGE SUPERMARKET MERUDUM TERUK GARA-GARA TINDAKAN BAHLOLNYA ITU!!!

Monday, January 16, 2012

4 Gajet Menarik Yang Paling 'Quirkiest'

Pernah tak korang semua bayangkan sebuah speaker tanpa wayar yang boleh dihubungkan pada laptop, tablet mahupun smartphone korang secara bluetooth dengan hanya dijanakuasakan menggunakan tenaga elektrik yang boleh dicas semula menggunakan cahaya matahari (solar powered). 


Selain itu jugak dipaparkan arnab Nabaztag generasi terbaru yang kini dikenali sebagai Karotz yang bukan saja mampu membacakan twitter feed korang, tapi jugak mampu men-tweet-kan twitter feed korang sendiri!. Turut tidak ketinggalan mikrofon rekabentuk klasik diciptakan untuk iPad yang mampu merakamkan suara dan bunyi berkualiti dan jugak permainan kanak-kanak unik yang tak tercapai dek akal fikiran korang!.


Cehh! Kena Gigit Nyamuk Pun Nak Kecoh.. Apalah Tiz Ni

Apa keslah ngan sorang pelakon muda yang popular ni. Semua benda yang berlaku pada diri sendiri nak dijadikan bahan cerita. Kalau pasal ditinggalkan kekasih tu okay jugaklah boleh kita terima. Ini pasal peha kena gigit nyamuk pun nak kecoh siap post kan gambar di Facebook dan Twitter lagi!. Begitulah yang hangat diperkatakan di sebuah blog hiburan terhadap pelakon jelita Tiz Zaqyah baru-baru ini.



Tidak cukup sekadar meluahkan perasaan betapa sakitnya digigit nyamuk di wall fan page Facebooknya. Beliau siap uploadkan sekali gambar peha dan betisnya yang penuh kesan gigitan nyamuk di di Twitter (mungkin disunting menggunakan perisian instagr.am



Pergh, beristighfar dan mengucap panjang aku bila mendengar khabar ni blog hiburan tersebut. Mana mungkin pelakon yang terkenal dengan imej bertudung dalam drama Nur Kasih tiba-tiba boleh jadi neo-gedikz sebegini sampai kena gigit nyamuk pun nak kecoh satu dunia. Setahu aku beliau ni tak gedik langsung depan mainstream media (kat belakang ngan kengkawan artis dia gua tak taulah beb)

Fikirkanlah, dosa mendedah aurat pakai seksi tu dah satu hal (bab free hair tu ramai orang tak ambik pot sangat sebab ramai awek-awek free hair termasuk dari negeri yang mengaku 'Serambi Mekah' dan hanya serbanistas jer yang terpekik melolong bising). Ini sampai peha kena gigit nyamuk pun nak post kat internet. Tak tahukah ramai orang dok pandang-pandang jeling-jeling. Aduyai.

I have nothing against Tiz Zaqyah, in fact dalam Twitter aku memang senang dengan ramai rakan artis beliau yang matang dalam ber-Twittering walaupun usia mereka masih muda dan ada yang sebaya aku. Apa quote-quote dorang yang baguz aku Retweet (RT) jugak. See, begitulah caranya public figure menggunakan Tweeter. 

Just share what goods for you and your fans because sharing is caring, but tweeting just about getting some hurtful mosquito bites. Ohh sorry I beg to differ that.

Sunday, January 15, 2012

Ugut Bom Chopper Najib! (Nak Bergurau Pun Agak-agakla Macha)

Sejak dari sekolah lagi, mungkin ramai di antara kita sudah terbiasa dengan peribahasa Melayu lama yang berbunyi;"Akibat pulut santan binasa, Akibat mulut badan binasa".


Pepatah itulah yang bermain di fikiran aku selepas terbaca entry yang dikeluarkan oleh sorang sahabat blogger dari USM mengenai keceluparan mulut sorang college mate-nya di SINI




Ianya bermula apabila dia mendengar khabar akan kedatangan Perdana Menteri, Dato Seri Najib Razak ke kampus USM. Maka bermulalah episod drama yang pada awalnya disangka hanya satu sketsa komedi tapi akhirnya berakhir dengan drama tragis di Balai Polis pulak. Semuanya gara-gara mulut celuparnya mengeposkan status Facebook berbunyi "najib is coming to our campus.....Lets bomb his helicopter.". Aisehman macha, kalau mau just kidding pun sendiri mau ingatlah.


Rasa nak tergelak jugak aku mengenangkan apalah nasibnya kelak jikalau terkantoi gara-gara kebengongannya mengeposkan status tersebut di Facebook. Ternyata sangkaan aku tak meleset, memang benar beliau ditangkap hari ni.




Seriuslah beb, aku teringat pasal sorang budak ASWARA yang dengan bangganya mendabik dada kononnya beliaulah 'bertanggungjawab' membaling bom petrol ke arah sebuah gereja ketika hangatnya kes bakar gereja gara-gara keputusan mahkamah berhubung isu nama Allah SWT untuk digunakan oleh pihak gereja pada tahun 2010 dulu. Korang nak tau pe jadi kat mamat yang belajar kat ASWARA tu?. Kena tangkap polis kot beb, lagilah laju sebab dia budak Melayu. Semuanya sebab gara-gara dia bergurau dengan kengkawannya dalam Facebook.


Bila aku tengok balik kes sebegini, alahai kalau diikutkan dalam bab mengusik, bergurau dan ber-prankster. Budak-budak kita tak kira bangsa ni memang tak kalah, aku rasa juara di antara Top 3 satu ASEAN dalam bab mengenakan orang nih. Aku pun dulu begini jugak, suka mengenakan orang dan orang kenakan aku balik tapi la ni dah bertaubat tak nak buat lagi dah. Dulu masa aku kat sekolah dan baru masuk satu dua sem di kolej ni kerja men-trolling nilah hobi past time aku bila bukak Youtube. Akulah budak Malaysia yang suka bikin rakyat Indonesia dan Filipina panas bontot!. Cuma, aku ni setakat trollers amature jer. Tidak ler se pro geng-geng trolls terkemuka di dunia maya nie beb.


Dalam real life ni aku suka gak mengusik, sekali sekala aku dok mengusik budak-budak perempuan (ehem-ehem, guna kata-kata jer tau). Itupun usik-usik ringan jer tapi takdelah sampai menghina bagai. Berbalik kepada cerita macha yang nak bom helikopter Najib tu, aku nak habaq sikit kat hangpa. Korang nak tau dalam sebulan dua mesti sekali sekala Najib akan datang melawat bondanya Tun Rahah yang tinggal berdekatan kawasan rumah aku jugak di Bukit Damansara. Biasanya, beliau sebagai VVVIP mestilah kena dua tiga kereta termasuk peronda PDRM datang bersama escort. Tambahan pulak, beliau biasanya harus sampai di perkarangan rumah bondanya tepat sebelum Maghrib dan bertolak semula ke pejabat di Putrajaya selepas Isyak. Biasalah kalau jadi Perdana Menteri ni konfem masa bersama keluarga limited gila. Apa lagi kalau nak berjumpa bonda tersayang.


Kalau nak diikutkan, aku jugak boleh gunakan poin di atas ni untuk mengeposkan status Facebook dan Twitter berbaur 'ugutan' dengan menyeru seluruh kengkawan di yang tinggal di Bukit Damansara untuk melakukan sekatan jalan di sekitar pintu masuk utama ke Jalan Beringin untuk mengutip 'tol' RM250 sekepala daripada Najib atas dasar 'sedekah ikhlas kepada rakyat'. Tapi konfemlah aku takkan buat benda tu sebab ianya tampak memperbodohkan diri aku sendiri. Begitu jugak dengan niat memasang booby trap kereta di jalan-jalan untuk buat naya pada Najib. Disamping itu, bukan setakat Najib jer beb. Ramai lagi VVVIP yang tinggal berdekatan kawasan perumahan aku ni termasuk geng-geng kroni PKR Anwar yang boleh aku jadikan 'mangsa' jika aku mahu.


Cuma aku tak nak buat semua itu kerana pepatah berbunyi..


"Akibat pulut santan binasa, Akibat mulut badan binasa"

Kenapa Perlu Ada Double Standard?

Aku baru dapat berita ni dari Melaka. Inilah al-kisahnya..


'Mr Muscle' di pesta pantai Melaka dibantahMuhamad Aizat Bahrudin12:28PM Dis 17, 2011 
Dewan Pemuda PAS negeri Melaka kesal dengan program Pesta Pantai Melaka yang di lihat tidak sensitif dengan nilai agama dan tidak menggambarkan nilai ketimuran orang Melayu.
Merujuk acara “Mr Muscle Beach” yang menjadi antara aktiviti di Pesta Pantai Melaka yang di adakan pada 9 hingga 12 Disember lepas di Pantai Tanjung Bidara. 
Program ini bertujuan menarik pelancong luar dan tempatan untuk menikmati percutian di pantai Tanjung Bidara ini selain mempromosikan lokasi ini kepada pengunjung.
Dikatakan terdapat 20 acara yang di adakan sepanjang tempoh pesta tersebut di jalankan seperti persembahan silat, pameran sejarah, galeri dari beberapa agensi kerajaan dan swasta dan banyak lagi termasuk acara Mr Muscle Beach.
Apa yang membimbangkan, acara Mr Muscle Beach ini di lihat tidak sesuai di adakan lebih-lebih lagi di khalayak umum yang mana semua golongan masyarakat hadir menyaksikan termasuk kanak-kanak. 
Kelihatan janggal apabila acara seperti ini di adakan di tempat terbuka dan di kawasan majoriti masyarakat Melayu-Islam.
Tidakkah suatu yang agak memalukan dengan persembahan dan tayangan bentuk badan tanpa seurat benang, hanya seluar dalam yang menutup tubuh?
Ia juga jauh dari nilai dan adab budaya Melayu yang menjadikan batas agama sebagai pelindung selain menjadikan sifat malu itu sebagai asas dalam ajaran Islam. Sedangkan Islam sendiri membataskan aurat agar tidak di tayang di khalayak ramai.
Tidak di nafikan ada acara-acara lain yang memberi manfaat kepada pengunjung tetapi alangkah baik ia tidak di cemari dengan acara yang di luar batas dan adab agama dan Melayu seperti ini.
Seharusnya peranan kerajaan negeri sebagai pendidik rakyat harus menerapkan budaya sopan santun dan adab sopan yang di amalkan dalam agama dan budaya Melayu melalui program-program yang diadakan.
Bila agama melarang sesuatu, sebagai contoh membuka aurat sudah pasti ia ada keburukannya kerana sifat malu yang seharusnya menjadi pendiding untuk tidak melakukan maksiat telah dibuang. Seperti mana keruntuhan akhlak dan moral remaja yang berlaku hari ini kerana hilangnya sifat malu dan tidak takut pada dosa.
Sudahlah pengaruh Barat telah masuk ke setiap rumah melalui televisyen, kini kerajaan negeri pula memperkenalkan lagi acara yang di lihat mempromosikan lagi budaya Barat melalui acara tayangan bina badan di khalayak ramai ini.- Penulis merupakan ketua penerangan Pemuda PAS Melaka.

Err, rasa-rasa korang bagaimana pulak dengan ini ya?.



Adakah pemuda PAS terlepas pandang atau buat-buat tak nampak?. Almaklumlah, mereka ni kan handal bab menyentuh perkara-perkara melibatkan hukum-hakam  halal haram sesuatu benda tu.


Shacklesmith : Gambar Tok Guru kat belakang tu cop halal ke hah?. Aduyai~

Thursday, January 12, 2012

Selebriti Dan Headphones (Untuk Yang Berjiwa Stereo)

Sejak kebelakangan ini, ramai di kalangan penggiat muzik Amerika Syarikat khasnya para rappers mengeluarkan headphones berjenama tersendiri khusus buat para peminat mereka sebagai tanda sokongan atas perjuangan mereka dalam bidang seni ini.


Apa lagi pada masa sekarang kalau korang pergi mana-mana saja di bilik kuliah, tren LRT, bas RapidKL ataupun kata mana saja pun kita mesti akan terserempak dengan sesiapa tak kira lelaki atau perempuan yang mendengar muzik menggunakan pemain MP5 (PSP & iPod Touch) ataupun smartphones (iPhones, Blackberry, & Android). Jadi pada hemat aku, mereka juga mungkin sasaran market selebriti ini.


Bagi sesiapa yang menggemari genre muzik gangsta rap Niggaz, korang sendiri mungkin ingat pada awal tahun 2011 dulu rapper 50cent hampir bergaduh besar dengan mahaguru tertingginya dalam record label Aftermath, rapper otai Dr. Dre gara-gara kedua-dua mereka juga turut mengeluarkan headphones designer brand masing-masing. Tapi takpela, pak-pak itam ni kalau bajet bergaduh pun setakat men'dissing' each other jer dalam lagu macam 50cent buat dengan Ja-Rule dulu beb. Kalau Melayu konfem udah berbomoh santau menyantau satu sama lain biar kasi bangkrap (dosa tanggung ler sendiri).


Berikut adalah para selebriti barat bersama Headphone jenama keluaran mereka


Nicole 'Snooki' Polizzi

Curtis '50cent' Jackson

Chris 'Ludacris' Bridges

Xzibit

Bob Marley (dalam gambar tu anak dia)

Aku ni sebagai peminat rapper 50cent sejak dari zaman sekolah lagi sebenarnya ada gak menyimpan minat nak beli sebijik designer headphone dia. Tapi aku tak sure mana nak cari kat Malaysia nie. Kalau ada jual pun konfem mahal gila kot bergantung dengan pendapatan aku yang tak seberapa ni nak beli barang mewah-mewah. Lainlah kalau aku ni pak hitam scammers, mesti mampu punyalah.

sumber : SINI


Shacklesmith : Artis Malaysia bila nak keluarkan headphone jenama tersendiri? SimplySiti headphones anyone? Hehehe

Tuesday, January 10, 2012

Anwar Akhirnya 'Dibebaskan' (Dia Memang Sudah Bebas Dari Awal Lagi)



Malam semalam tak senang tidur aku dibuatnya mengenangkan apa yang bakal berlaku pada 9 Januari 2012. Pada pukul 2.00 pagi aku telah melahap 2 pinggan Maggi goreng sebab tak makan nasik waktu Isyak sebelumnya kemudian barulah aku masuk tidur itupun hanya tiga jam saja sebelum berkumandangnya azan subuh.


Hati aku jadi tak senang dan gundah gulana bukan sebab pasal Anwar nak disumbatkan  ke dalam penjara (aku bukan penjilat bontot Anwar macam Adam Adli and the gang). Aku sebenarnya risau apa yang bakal terjadi di Kuala Lumpur tanah tumpahnya darah aku ni jikalau Anwar dipenjarakan atas tuduhan kesalahan meliwat beliau itu. Difahamkan, puak-puak Anwaristas dan Serbanistas akan melakukan apa saja termasuk memecahkan tembok penjara jikalau Anwar dijatuhkan hukuman penjara 20 tahun.


Tak terbayang dalam benak pemikiran aku kemungkinan besar Kuala Lumpur akan terbakar dan hancur berderai seumpama kaca bak rusuhan kota London pada Ogos lalu. Segala mimpi ngeri tersebut tidak mustahil akan berlaku kerana Anwar memiliki penyokong fanatik maha taksub menggila babi sampai babi pun boleh jadi gila!. Mana taknya taksub gila bagai nak mampus kalau Ustaz Badrul Amin sendiri pun boleh nobatkan dia sebagai Imam Mahdi.


Mak aku sendiri sudah remind aku awal-awal lagi dari semalam kalau boleh jangan turun ke Kuala Lumpur pada hari ni nanti tak pasal-pasal pulak bermalam dalam lokap ataupun balik dalam bodybag. Namun begitu, syukur ke hadrat Illahi. Huru-hara yang diuarkan akhirnya tidak terjadi jugak. Alhamdullillah.


Pada jam 10 pagi tadi aku dikejutkan oleh perbualan kedua orang tua ku. Walaupun ketika itu aku masih mengelamun di atas katil memikirkan hendak buat apa pada hari ini (dalam hati masih risau, risau dan risau). Aku dikejutkan dengan khabar bahawa Anwar Ibrahim telahpun dibebaskan oleh mahkamah atas tuduhan liwat beliau. Sungguh tak kusangka, keputusan ini adalah diluar dugaan ku. Beliau dibebaskan!. Ternyata, anggapan kemungkinan besar beliau dipenjarakan meleset sama sekali. Ini sungguh memeranjatkan.


Sesungguhnya Allah SWT itu maha kaya, segala perancangan dan akibat ditentukan-Nya. Aku bersyukur kerana setelah sekian lama menanti, kes ini akhirnya selesai jugak. Aku berasa lega. Lagipun kalau nak diikutkan memang sepatutnya si Anwar tu dipenjarakan setimpal dengan kesalahannya. Cuma sayangnya bukti 'tak cukup' maka akhirnya beliau dibebaskan. Persoalannya, adakah Anwar benar-benar dibebaskan?. Bagi aku, Anwar sejak dari tahun 2004 lagi memang sudah bebas. Bebas menipu, bebas bersandiwara dan bebas ber'ehem-ehem' ke sana ke mari siap boleh pergi ke luar negara lagi meskipun ada court case yang dia siap main tangguh-tangguh macam mahkamah tu Tok Wan Berahim Permatang Pauh yang punya! 


Jadi siapa kata Anwar tidak bebas?. Atau mungkin sudah bebas dari tuduhan liwat sahaja?. Memetik kata blogger Kickdefella bahawa bebasnya Anwar tak bererti Saiful membuat tuduhan palsu dan tidak juga membuktikan perbuatan yang didakwa itu tidak berlaku. Mungkin Anwar boleh di mahkamah duniawi akan tetapi bila di akhirat kelak Yang Maha Esa jugak akan tetap menghukum jua dosa besar yang dilakukannya itu.


Sungguh ironiknya, mahkamah kita yang si Anwar selalu tuduh kononnya tak adil, korup dan dikawal kerajaan pusat inilah telah menyelamatkan bontotnya. Sepatutnya aku rasa orang tua ni patut bersyukur. Mahkamah kangaroo telah melaksanakan tugas dengan sebaiknya sehingga karier politiknya berjaya diselamatkan. Namun begitu, walaupun Anwar sudah dibebaskan aku pulak berasa kesian dengan pengikutnya siang tadi.


Kenapa aku kesian? sebab dengan terlepasnya pemimpin anugerah Tuhan mereka ini maka GAGALLAH RANCANGAN KEGANASAN KACAU BILAU yang mereka pre plan kan terlebih awal dahulu itu. Hasrat mereka untuk membawa Malaysia ke kancah huru-hara nampak gayanya tak menjadi, Anwar dapat balik sambil minum teh tarik seperti biasa tanpa perlu risau akan kes perbicaraan lagi. Cuma perlu risau takut kalau identiti pemain China dollnya aja yang terbongkar.


Agaknyalah kalau Anwar masuk penjara, akan sunyilah pentas politik Melayu tanpa sandiwara dan lakonan pemegang Ijazah Sastera ini. Tidak dinafikan, negara lebih aman tanpa beliau akan tetapi dunia politik pula lesu tanpa drama murahannya.


Ikuti pandangan Tukang Dok Peghati serta blog Pak Mi APA di SINI dan SINI.

Sunday, January 8, 2012

USM 'Tung Shin' Warrior 2.0



Masih ingatkah lagi korang dengan 11 orang doktor yang menjadi saksi tanpa melihat dengan mata sendiri tindakan polis menggempur Hospital Tung Shin ketika perhimpunan haram Bershitsih 2.0 Julai lalu. Mereka mendakwa menjadi saksi pristiwa berkenaan walhal mereka langsung tidak berada di tempat kejadian. Apa bukti yang mereka tampilkan hanyalah pendapat yang berat sebelah (bias) tanpa sebarang pemerhatian yang teliti atau lebih mudah sekali, sekadar pakai hentam saja.


Begitulah yang turut berlaku pada malam 5 Januari di mana 10 pelajar berbangsa Cina berkumpul dalam satu perjumpaan discussion yang diadakan di gelanggang bola keranjang di USM. Sungguh menghairankan perjumpaan kecil itu mendapat liputan meluas sehingga wartawan dari portal pembangkang pun turut hadir. Walaupun waktu peperiksaan semakin hampir dan sudah dijalankan di kebanyakan IPT, para pelajar tersebut tetap meluangkan juga sedikit masa pada malam itu.


Bagi aku tidak salah untuk para siswa untuk duduk berbincang dalam keadaan tertutup, isu yang dibincangkan biarlah relevan dan membina. Sepatutnya isu pokok yang harus diperbincangkan adalah kewajaran AUKU. Tapi disebabkan penyertaan termasuk hasutan dari  wartawan pembangkang, isu lain pulak dibincangkan. Ditambahkan pulak kebanyakan pelajar-pelajar Cina ni percaya bulat-bulat penipuan dan fitnah Dajjal yang dibuat oleh geng-geng Safwan Anang ketika kekecohan malam tahun baru itu. Ini membuatkan perkumpulan mereka pada malam itu tampak seperti 'mancacainisme' Adam Adli pulak dah.


Sebelum korang tengok sendiri bagaimana Dr Novandri (MiM) mematahkan hujah-hujah dan tuduhan semberono tindakan 'brutal' polis oleh wartawan portal pro pembangkang pada malam tersebut.




Si wartawan tu punyalah butthurts dengan Dr MiM sampaikan dia ada menulis artikel istimewa lagi buat Dr MiM. Ikuti komen Dr MiM mengenai wartawan tersebut di SINI.


One thing is yang menariknya adalah ketika sorang amoi yang berterabur Bahasa Malaysia-nya mencelah. Itu akan dijadikan poin utama entry aku pada kali ini. Inilah yang aku maksudkan sebagai USM Tung Shin Warrior. Amoi dan gengnya yang berada di situ seolah-olah bertindak seperti saksi di tempat kejadian padahal mereka langsung tak berada di sana pada malam itu.


Agak menghairankan bagaimana mereka para mahasiswa pahlawan 'Tung Shin' ini berlagak sebagai saksi hanya dengan berbekalkan penipuan dan fitnah belaka pendemo yang dipercayai bulat-bulat oleh mereka sendiri.




Korang faham tak apa ke bendanya yang mereka cuba sampaikan? Kalau tak faham tu harap maaflah. Ini bukan masalah sound system beb. Aiyah, itu sound system talak rosak ooo!. Itu remote control button (I-II) yang bikin tu problem maa!!!..


Dan lihat sendiri bagaimana mereka divert hujah-hujah yang dikemukakan oleh mamat pro Aspirasi tu.




Erm alahai, lain yang ditanya tapi lain pulak yang dijawab mereka. Banyak hujah-hujah yang mereka tak dapat patahkan. Tak habis-habis keluarkan statement 'polis belasah!, polis belasah!' and whatsoever sort of shit yang berkaitan juga dengan pendapat 'polis belasah!'. Aku sendiri ada tengok video tu dan aku tak nampak langsung polis membelasah. Kalau setakat memberkas tu biasalah beb, lain aku ada nampak adalah aksi menggelupur atas jalan masa polis nak tangkap tu ajelah termasuk dengan adegan Safwan Anang selaku 'battering ram' memecahkan pintu klinik selepas gagal memecahkan pagar UPSI.


Begitulah persamaan di antara sekumpulan mahasiswa (mahasewel) USM ni dengan doktor Tung Shin. Berlagak menegakkan benang yang basah padahal kelibat diri sendiri pun takde di tempat kejadian. Yang membezakan mereka adalah kerjaya saja.


Maka layaklah untuk kita gelar para pelajar ini sebagai TONG SHIT WARRIOR..


Shacklesmith : Ingat Ah Soh dalam video KL POS hari tu? Cakap macam seolah-olah kat tempat kejadian. She's just another Tong Shit Warrior as well.. Btw, ehem-ehem 9 Januari puak yang sama akan buat demo sekali lagi.. dulu Bersih la ni Bershit la pulak kot.. Hahahaha!

Thursday, January 5, 2012

Jom Beralih Kepada Fibox!

Rentetan daripada penamatan khidmat shoutbox secara percuma daripada Shoutmix bermula 1 Januari lalu maka ramailah pengguna-pengguna dari kalangan blogger terpaksa mencari alternatif lain. Aku tak nafikan, bukan semua pun bloggers sebelum ni menggunakan perkhidmatan dari Shoutmix. Ada yang menggunakan cbox.ws dan free-shoutbox.net sejak dari sebelum ni lagi oleh itu mereka tak terkesan langsung lantaran tamatnya perkhidmatan gratis dari Shoutmix itu. Tidak menghairankan langsung, cbox.ws dan free-shoutbox.net ni pun   sudah famous sejak dari zaman kegemilangan xanga.com lagi (sewaktu blogger.com hanya dikenali di kalangan orang dewasa berumur 30 tahun ke atas).


Okaylah, kali ni aku nak memperkenalkan satu lagi servis shoutbox percuma kepada korang semua yang mana aku sendiri pun menggunakannya. Memperkenalkan fibox.ws!. Sekali aku pandang memang boleh tahan cool jugak. Apa yang bestnya kalau korang nak tengok sama ada menerima shouts terbaru dari pelawat korang tak perlu tekan refresh button lagi sebab ianya menggunakan sistem real time chat seperti mana messenger yang kita selalu guna tu.




Untuk pengetahuan korang semua Fibox ni masih dalam fasa BETA di mana penambahbaikan sedang giat dijalankan oleh pihak adminnya sendiri. Let hope lebih banyak cool features akan ditambah hendaknya. Apa yang lebih membanggakan adalah ianya dibangunkan sendiri oleh anak tempatan. Hendak seribu daya, jangan seribu dalih. Jom register


Sekiranya anda berminat hendak register, jom follow these simple steps. Senang ajer nak register, tak banyak hassle sangat pun. Jangan segan-segan, jangan malu-malu pulak erk. 


(Kredit kepada blogger Tutorial Untuk Blog)


1. Buka www.fibox.ws, kemudian klik pada Sign Up 


2. Masukkan email address dan password. Tick pada term of service kemudian klik continue

3. Notification mengatakan activation email dihantar kepada emial yang anda daftar.

4. Buka email dan klik pada link yang diberi.


5. Pengesahan bahawa akaun anda telah diaktifkan.


6. Login akaun anda, dan untuk kali pertama anda login anda akan diminta untuk create nama untuk shoutbox anda.


7. Daripada dashboard, anda boleh tetapkan setting yang anda kehendaki



8. Copy code yang diberi dan paste ke dalam ruangan HTML/javascript blog anda.
(tidak faham.?)

9. Save dan lihat hasilnya.:)


PERHATIAN : Sekiranya anda mengalami kesukaran untuk register menggunakan email, anda boleh mendaftar terus menggunakan akaun Facebook anda. Caranya lebih mudah dan pantas. 


Apa tunggu lagi, selamat mencuba semua!







Wednesday, January 4, 2012

Apa Yang Tersirat Disebalik Demo Haram Depan UPSI

Hari Selasa semalam punyalah tekun gua menelaah blog-blog di internet yang menceritakan kisah di sebalik demonstrasi haram depan UPSI sampaikan boleh terlupa nak update sendiri beb!. Kalau nak ikutkan, cerita pasal Amalina bekas pelajar cemerlang yang dilaporkan hanyut gara-gara belajar di negeri mat salih tu pun aku nak tumpang sekali cover tapi entah mengapa cam malaslah eden disebabkan cerita demo depan pagar UPSI tu lagi hangat diperkatakan. Lagipun kes ni lagi dekat di depan mata kita bai.


Ni video gambaran sebenar kejadian yang blogger Papagomo post kan semalam. Korang tengoklah sendiri kepala-kepala taik robot Anwar ni yang cari pasal dulu provoke polis walaupun pihak berkuasa berkenaan mulanya berlembut nak menyuraikan depa semua.




Untuk pengetahuan korang, si kepala taik yang dok terjerit memekik tengah malam buta sampai mengganggu tidur dan revision budak-budak UPSI adalah budak ni hah. Namanya Khalid Ismath. Budak Law 1st year UiTM (baru 1st year je kot beb, tapi sudah macam kaduk naik junjung) dan giat menyebarkan fahaman Syiah kepada para pelajar UiTM. Habiskan belajar dulu la yeop!




Sudahlah buat palat tengah malam waktu orang tengah tenang beribadat, belajar dan diulit mimpi lepas tu polis leraikan dibalas ngan perangai kurang ajar pulak tu memaki hamun polis yang menjalankan tugas!. Memang patut dihambat oleh polis pun sebab mereka sendiri yang memulakan taik. Maka taiklah yang patut dibalas buat-buat mereka apatah lagi datang mengacau ke tempat orang.

Tengoklah, budak-budak LUAR je yang melebih padahal bebudak UPSI takde ape je kot. Kelmarin gara-gara kes ni tak pasal-pasal awek sorang ni jadi famous. Hahaha! MPP tu beb, she's doing the right job!. Lagi-lagi menjawab fitnah si budak yang kononnya mengaku 'Muslimah' tapi tak sebarapa pun hanya bersandarkan pada nama profile Facebook sajer.





Seperti biasalah beb, kalau sapa masih ingat peristiwa BERSHITSIH 2.0 dulu akan tetap ada jer sandiwara dan lakonan drama yang dilakukan oleh para demonstran kaki mencapab nih. Ingat lagi lakonan tidur nazak atas jalan depan Pudu Station hari tu kononnya pakcik tu nak kiok padahal bukan dia yang mati sebaliknya sorang demonstran lain yang mati gara-gara kena serangan jantung masa tengah lari dari serbuan polis.

Aku bukan nak kata apa beb, kalau ye si mamat Safwan Anang tu patah tulang rusuk agak mustahil dia boleh gerakkan tangan sampai ke atas. Anyway, macam kenal jer macha jambu berkemeja biru tu.


Oh ya, kata mereka BEBAS dari pengaruh parti politik. Habis tu apakejadahnya si pencacai Anwar nombor wahid N.Surendran tu boleh datang melawat. Atas kapasiti sebagai individu semata-mata ataupun arahan daripada bos tertinggi? Can you guess it?


Ni pun satu lagi, katanya dibelasah dan diterajang dengan teruk oleh polis. Apa yang mengelirukan jikalau dia ditumbuk kemana kesannya lebamnya?. Jelas kelihatan hanyalah luka kesan terkena benda tajam. Adakah polis bawak pisau mengapa-apakan para demonstran?




Hakikatnya, inilah punca sebenar kecedaraan si Safwan Anang dan Amar Rasyidi.



Korang tengok sendiri betul-betul pintu klinik tu, sudah jelas sekali menunjukkan klinik tu hanya dibuka selama 20 jam dalam sehari. Maknanya ketika kejadian merempuh pintu kaca kebetulan masa klinik ditutup dan pintunya dikunci. So no wonderlah bebudak bedebah tu pergi rempuh macam battering ram. Cit!, Yeleh pocik.

Shacklesmith : And the morons lunacy continues.. 9th January is the showcase finale..

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget