Wednesday, November 7, 2012

Iklan PROPAGANDA Terbodoh


Klik link di SINI untuk video

Kalau korang tanya aku siapa penerbit, pengarah, pelakon serta krew waima peon yang terlibat dalam produksi video pendek ini, aku sendiri tak tau nak jawab apa-apa. Apa yang pasti, inilah video propaganda terbodoh pernah dimuatnaik oleh pengguna Youtube Kawasaki9722. At first glance, aku sendiri dah dapat agak. Motif video ni untuk backfire Barisan Nasional ke apa hah?.

Aku nak tanya si pengarah video iaitu sang empunya account Kawasaki9722 kalaulah dia baca blog picisan aku nih, sepanjang kau muatnaik video ni kepada umum kat Youtube. Kau tak rasa menyesal ke dengan cemuhan-cemuhan Youtubers mengutuk video yang kau siarkan?. Penyokong dan cybertrooper BN sendiri pun malas defend video kau sebab idea skrip lakonan short film kau yang bangang (mesej tak berselindung/identiti pelakon didedahkan). Aku bukannya penyokong Pakatan Riot, ni cuma sekadar nak bagi  reminder jer. Kalau ye pun nak buat video hentam pembangkang. GUNALAH SUBLIMINAL MESSAGE!!!

Nak aku eksplain apa itu subliminal messaging
Subliminal messages are messages that only your subconscious mind notices (you don't think you notice them, but you do)
For example:
Say you watch a coke commercial, and it has music, Say the song is something classical with no lyrics.
So, you're watching the commercial, and the producer f the commerical has added "Buy Coke" in the background of the music very quietly and you cant hear it. You're subconcious mind will notice it and you may feel the urge to buy a coke after watching it and listining to the message.
you could also search "subliminal messages in advertsinig" on youtube, there are loads of videos where they point out the messages in commercials.

Ni satu lagi gua tepek
They are messages which you do not realise have been sent - they are signals, which you will pick up on in the subconscious and act upon. eg in the online video game world of warcraft there are voices in certain areas of the game, which most people cannot hear telling you to subscribe etc and you dont realise youve heard them, but think that you have thought them yourself in your mind, so most people will act upon these messages.
Tak paham? Nak tau dengan lebih spesifik lagi silalah rujuk di SINI

Berikut adalah contoh video 'propaganda' yang menggunakan subliminal messaging.




Biar 'unlike' berderet asalkan tak nampak bodoh, mereka hanya nak lihat betapa butthurtnya totok DAP melalui mesej tersirat berbau sindiran yang terdapat dalam video itu.

Yang kat bawah ni lagi bapak giler punya sarcasm. Kena kowkow kat batang hidung Pakatan Rakyat. ROFL dowh!


So, paham tak korang apa kejadahnya subliminal messaging nih?. Aku malas nak eksplain banyak-banyak lagi dah. Sebab sepanjang aku layan video si Kawasaki9722 daripada mula-mula dulu lagi aku keliru dengan motif sebenar dia. Dia nak kasi Pakatan panas punggung ke apa?. Kot ye pun, awat takde elemen sarcasm dalam video nya macam Fairuz Ajaff dan Bangkang Dari Longkang?. 

Berkenaan video terbaru ni, apasal pendek sangat?. Kenapa tak ekplain bagaimana Pakatan Riot bakal menghancurkan negara kita dalam tempoh 100 hari berkuasa?. Banyak bahan kot boleh ditelaah daripada strategis BN daripada team Unit Media Baru dan Nadi Rakyat. Isi kandungan the much coveted Pakatan Riot's bible, Buku Jingga boleh dipertikaikan satu persatu melalui medium video ini. Biarkan puak kem sebelah sana terbakar buntut dalam skala lebih besar lagi sebelum PRU 13 nih. LOL

Lagipun, apakah tenaga kerja belakang tabir Sembang Rakyat ini kekeringan idea laksana Rais Yatim yang sendiri pergi guna pakai slogan roadshow BN 'Janji Ditepati' sebagai motto hari kebangsaan untuk tahun ini? HA HA HA


No comments:

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget