Saturday, September 3, 2011

Nak Menipu Pun Agak-Agak La Beb!!

Kalau dah namanya kerja menipu pun biarlah nampak real sikit. Asalkan yang ditipu tu tak rasa betul-betul diperbodohkan di depan mata mereka. Bagilah benda yang munasabah sikit biar orang betul-betul terpedaya. Kami rakyat Malaysia bukanlah bodoh sangat nak kena tipu kecuali keldai-keldai betina dadah tu beb.

Guna nama power-power National Internet Survey bagai tapi mak aihh. Ade link ngan  1malaysia najib ker beb? Haha.. Or has something to do with Merdeka Review survey..

 Wow, look at the winner's. I bet only is truly Malaysia based on the name. Kalau lah betul sangat Malaysian.  I bet so whether if it's genuine or fake

Wah tengok tu bukan main lagi, suruh 'Malaysian' untuk join survey tapi menangkan foreigner jugak. Apa ke jadah ni bai?. What a lucky foreign expatriates who have been made a winner out of a few who joined. Sedangkan orang Malaysia yang 'masuk' pun tak menang-menang. Inikan pulak orang luar yang tak ramai tu senang-senang jer boleh menang. 

Aku ragu-ragu ada ke expatriate yang tinggal kat Ipoh dan Miri nak join benda mengarut nie. Lagi-lagi kat Miri, gaji punyelah beso keje ngan Shell takkanlah nak bazirkan masa masuk benda bodoh nie. Ada apa pulak dengan Jesse Wong?. Adakah Wong itu common surname yang boleh buat kita percaya? Setau aku majoriti kaum Cina di Malaysia lebih gemar menggunakan sebutan 'Ong' daripada Wong meskipun ianya berasal dari erti nama marga yang sama.

Oleh itu aku nasihatkan kepada semua pengguna internet baru berjinak agar jangan tertipu. Tidak lupa juga kepada pemilik laman survey dummy berkenaan. Please learn more about Malaysia!. Lagipun nak menipu pun agaklah sikit. Nampak benor menipunyer~






No comments:

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget