Friday, September 30, 2011

Bila Anjing Menyalak - Namewee Mencarut Lagi (Mungkin Entri Paling Kontroversi)

Pernah dengar anjing menyalak tak bro? Bising bukan, begitulah yang aku boleh katakan mengenai seorang ah bing buncit yang tak habis-habis nak mencari publisiti murahan sejak tahun 2007 lagi. Boleh dikatakanlah, si pemilik perut buncit penuh bak kut teh dari Muar, Johor ini adalah KING OF ATTENTION SEEKER terpoyo di Malaysia (tapi mula buat hal di Taiwan) yang paling ulung sekali.

Siapa tak kenal Namewee angkat tangan?, kalau tak kenal memang sahlah buta IT sebab ah bing buncit ni antara selebriti Youtube local yang paling feymes di antara ramai-ramai penyanyi underground yang bergerak mempromosikan lagu mereka dalam Youtube. Bagaimana dia jadi popular berbanding artis-artis mee segera Youtube yang lain? Hah, hak tu memang sungguh berbeza sama sekali. Kalau artis Youtube mee segera sibuk dok main gitar depan webcam pastu nyanyi lagu recycle penyanyi popular lain ataupun adakalanya ciptaan sendiri kalau ada bakat menggubah lagu. Tapi cara Namewee sungguh berbeza.

Kita sedia maklum bahawa Namewee adalah RAPPER's dan sesiapa sajer boleh jadi rapper kalau suara tak sedap dan lemak (bukan lemak babi) merdu pun asalkan boleh bercakap laju song seng song seng macam beruk kene cucuk buntut dengan kayu panas. Tengoklah, si Ja Rule yang suara macam cookie monster bak kata 50cent tu pun boleh jadi rapper inikan pulak Namewee. Suara dia sedap sangat kah? Kita tanya Paul Moss dulu (dia ada lagi di Malaysia ke?).

Kalau dia nyanyi rap pasal lifestyle ngarut dia takpe jugak sebab aku peduli apa. Lantak pergi mampus dialah tapi yang dia kacau adalah keharmonian kaum di negara ini!. Semua orang tak boleh lupa kes penghinaan terhadap azan dalam lagu 'Negarakuku' yang mana dia telah mempermainkan lagu kebangsaan dulu. Tidak cukup dengan kes fitnah (oleh wakil PIBG yang merupakan anggota Hindraf) terhadap Puan Hajah Siti Inshah seorang pengetua di sebuah sekolah di Johor yang dituduh mengeluarkan kata-kata perkauman walhal beliau hanya menceritakan pasal pemandu kereta dan penumpang yang berbilang bangsa sehingga si Namewee lahanat ini menyanyi lagu rap sambil mencarut FUCK-FUCK bagai lebih menyakitkan hati orang Melayu walaupun terpaksa bersabar di bulan Ramadhan. Sudahlah tak minta maaf, si Nazri botak ahli Freemason 33rd Degree boleh bawak dia masuk dalam Parlimen pulak tanpa perlu mengikut protokol (kemungkinan diseru untuk melakukan demikian oleh Lucifer (Iblis) yang juga mengasuh Namewee sebagaimana Iblis mengasuh Dajjal Al-Masih, Madonna, Britney Spear dan Lady Gaga).

anjing belaan Namewee

Berbalik kepada cerita asal, iaitu anjing menyalak. Siapa yang menyalak sebenarnya?, adakah anjing belaan Namewee yang menyalak? (Namewee bela anjing? ada aku kesah?). Ye, setiap kali Namewee buat video upload kat Youtube mesti orang Melayu akan troll balik videonya seperti biasa anjing-anjing belaan Namewee yang berpendidikan SJKC (majoriti belum habis UEC lagi) akan bising-bising memaki orang Melayu demi mempertahankan dewata mereka iaitu Namewee. Tapi kali ini dia sendiri yang menyalak macam anjing bulldog belaan Datuk-Datuk dan Tan Sri Cina di kawasan elit Damansara (ini cerita betol beb!, kalau aku joging tiap-tiap petang lalu depan rumah banglo milik golongan elit Cina di kawasan rumah aku. anjing mereka pasti menyalak. Mungkin anjing tu nak perhatian kot. Almaklumlah, tuan dia terlalu sibuk bekerja sampai takde masa nak melayan dan bermanja-manja). Kali-kali ni Namewee pulak yang menyalak woof-woof. Ape ke kongkek semua ni?.

Nak tengok punca salakan dia? Mari SINI (sila right click kepada New Tab agar korang tak terlepas blog aku). Baru-baru ni dia ada upload video terbaru dia bertajuk 'Fuck Utusan'  tapi walaubagaimanapun aku tak boleh nak post kan video dia dalam blog sebab kena private (da tak tahan kena troll kot). Puncanya dia marah sangat kat kolumnis tu kononnya buat review tak baik pasal filem dia. Ape ke zina semua ini?. Adakah kolumnis tu benar-benar mengkritik filem dia? Korang baca link yang aku bagi kat atas tu dan nilaikan.
Memang sahlah budak Cina tu tak paham bahasa Melayu langsung! Artikel tu adalah satu rencana yang mempertikaikan perangai biadap dia dan ketidakwajaran dia mendapat keistimewaan layanan dari Menteri si Botak Liberal dan bukannya review filem nasi lemak basi dia!. Bingai punya mangkuk hayun. Cakap BM pun tunggang langgang. Ingat Bukan Nasi Lemak 2.0, soalnya Namewee..... Aiya, itu manyak simple punya BM pun lu tatak paham ka?. Lupa, lu ada mintak ka bulum? Kalau bulum ah.. aiyah, sorry naik lorry ooo.. Gua selitkan sikit bait lirik yang aku dapat dalam ni untuk korang semua nilaikan beserta dengan ulasannya sekali.

"Dulu-dulu" apa? Dulu lain sikalang sudah lain ka? Ohh, si ah bing buncit ni mintak orang ramai supaya jangan ungkit kesalahan dia. Wah lau eh, banyak cantik. Habis tuh, kalau tak mintak maaf kenapa mintak orang jangan ungkit. Ingat!, say sorry dulu baru suruh orang jangan ungkit okay.

"Dulu wa pukimak, sikalang wa sudah patliotik !" Aiyah, itu maciam ka?. Lu mengaku lu dulu pukimak dan sekarang dah jadi patriotik. Bukan lu dulu mengaku masa buat video 'Negarakuku' tahun 2007 yang lu 'patriotik'? Habis macam mana mau buang itu title 'pukimak' kalau lu dah mengaku patriotik dari dulu lagi?. Jadi ah, lu talak mintak maap sama olang Melayu maknanya lu masih pukimak lagi. Maka pukimaklah Namewee sampai bila-bila. Sudikah kami memanggil nama Namewee dengan gelaran Namewee Pukimak? Dengan itu kami rakyat Malaysia akan menggelarkan Namewee sebagai manusia paling pukimak di Malaysia!.  Kepada penjilat bontot dan pencacai angkat taik Namewee sekalian yang majoritinya tidak boleh berbahasa Malaysia dengan betul. Fuck OFF and a big fat middle finger for you all. Don't blame me for saying Namewee a motherfucker (pukimak) because he himself said so. Yeah, the most 'patriotic' motherfucker of all time dude!. No need to call me racist fellas. Anyway, it's freedom of speech maa. Also this is my blog haiz so I can say what the hell i want!.




"You mau tulis orang punya filem ah, baik ke atau tak baik ke, lu mesti pergi tengok dulu mah. Lu tak tengok, tulis apa *****"


Apasal dia dok membebel tak tentu pasal kenapa penulis kolum tu faham atau tidak filemnya dengan mesej subliminal yang disampaikannya?. Sebab penulis kolum itu BUKAN PENGULAS dan PENGKRITIK FILEM!!! Apa mangkuk hayun punya Namewee!!!. Sepatah haram pun dia tak refer pasal filem tu sebab dia tak hingin pun nak tengok. Ingat!, Bukan Nasi Lemak 2.0, soalnya Namewee... Aiyah, Lu ada paham ka?? Kalau lu pernah buat taik before this and then tak mintak maaf sapa mau tengok cerita lu?. Yang tengok tu kononnya open minded sangat sampai biarkan taik tu masuk. Tak sedarkah kesilapan dia menghina agama dan bangsa kita belum lagi dia maafkan. So, like hell I care...




"Saya ah ada degree tau, mass communication tau, lu jangan tipu saya tak pernah makan durian tau. Suratkhabar ialah laporkan ..... lapor ..... bukan tulis syiok sendiri punya  ...."


Aduyai, nak tergelak sampai tergolek (tapi tak tergolek pun) mendengar statement paling poyo Namewee dalam video klip tu. Artikel dalam kolum tu berbentuk rencana dan bukannya laporan berita wahai Namewee yang sengal. Rencana itu merupakan satu analisis isu semasa mengikut pendapat peribadi si penulis. Beliau bukan wartawan Utusan lah bahlol!. Aiyah, itu paper Cina macam Nanyang Siang Pau, Sinchew Jit Poh, China Press dan Oriental Daily yang percuma pun banyak buat analisis ikut syiok sendiri punya sampai pernah jadi kontroversi, tapi editor cakap apa? "Aiyah, apa mau risau lor.. itu personal opinion maa.."


Yang anjing-anjing pencacai Namewee dalam Youtube pun satu biol jugak. Kononnya, penulis tak ikut etika kewartawanan bagai semua la dan tak patut keluarkan 'ulasan' begitu. Aduh mak ai, lu olang semua ada baca tu artikel ka?. Setakat dengar one sided story dah berlagak as if they know it all from the beginning. Kebanyakan pencacai Namewee ni untuk makluman korang sebenarnya tak habis PMR dan SPM lagi tapi dah berlagak pandai. Biasalah tu, kalau dah kiasu bagai nak mampus kan memang bajet syok sendiri. Aku rasa dorang tak pernah baca buku berbahasa Malaysia pun. Yang dibaca pun hanyalah buku teks pengajian Bahasa Melayu di sekolah. Buku lain macam novel, majalah dan surat khabar pun haram tak pernah langsung akibat sikap kiasu dan chauvinisme yang menebal dalam benak hati dan otak mereka.


Lagi satu kenapa poyo sangat dengan degree tu?. Boleh bawak sampai mati ka?. Takpela, kalau lu mati awal lagi bagus. Suruh lu punya parent bakar sekali kertas degree tu sama dengan hell money nya sekali. Apasal sensitif sangat tak boleh accept kritikan?. Biasalah mana ada artis tak pernah kena kritik, itu Hollywood punya actor's pun selalu kena kritik kowkow depan press tapi dorang tak pernah emosi pun. Macam ni mau maju ka? Aiyah, lu punya perangai macam ini jangan haraplah Melayu nak sokong lu. Lu hanya success dengan bangsa lu ajer, tapi orang Melayu majoriti takkan support lu sampai bila-bila. Only the most blind of all Malay will support your cause. Remember, changes isn't enough. Apology is important.


Tengoklah sendiri gaya bahasa dan pertuturan Namewee, tiada apa yang boleh dibanggakan dengan degree yang dimilikinya.. standard budak tadika curi chewing gum di kedai ajer. Satu lagi dia tak faham apa itu 1Malaysia yang dilaung-laungkan berkali-kali dalam videonya. Setakat ada muka berbilang kaum dalam filem tajaan TIGER BEER tu dia boleh suka-suka nak claim 1Malaysia? Haha, Lawak sungguh. Tengok kat bawah , Namewee sebenarnya tak paham dengan maksud sebenarnya 1Malaysia dengan perkara yang paling asas sekali.


Gagasan ‘1 Malaysia’ adalah satu gagasan yang diperkenalkan oleh YAB Dato’ Sri Mohd. Najib Tun Abdul Razak, Perdana Menteri, apa bila beliau mengambil alih teraju pentadbiran negara, bagi memupuk perpaduan di kalangan rakyat Malaysia yang berbilang keturunan dan etnik berteraskan beberapa nilai –nilai penting yang seharusnya menjadi amalan setiap rakyat Malaysia. Gagasan ini adalah digagaskan selaras dengan peruntukan-peruntukan yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan dan Prinsip-Prinsip Rukun Negara.
cuba perhatikan prinsip ke-5 dalam rukun negara...

  • Kepercayaan kepada Tuhan
  • Kesetiaan kepada Raja dan Negara
  • Keluhuran Perlembagaan
  • Kedaulatan Undang-undang
  • Kesopanan dan Kesusilaan



   Dimanakah kesopanan Namewee kalau asyik nak melancau ajer kerjanya hah? What The Frog...?


Alah, lagipun aku yakin kalau takde artikel daripada Utusan pun Namewee tetap akan bikin ribut percayalah. Hampir dua minggu sudah dia bising cakap kat orang ramai sila cepat-cepat menonton filem Nasi Lemak Basi 2.0 tu sebab takut ianya akan diharam walhal ape ke jadahnyer penayangan nak ditarik balik sebab FINAS dan LPFM dah luluskan dari awal lagi. Impossible! banyak filem kontroversi yang dah diluluskan oleh FINAS dan LPFM agak mustahil nak ditarik balik syarat wajib tayangnya. Ini membenarkan bukti bahawa Namewee  yang poyo itu adalah mangkuk paling syok sendiri di Malaysia ini!.


Oh ya, dengar cerita selepas filem Nasi Lemak Basi 2.0 ni ada ura-ura yang mengatakan bahawa Namewee filem terbarunya yang baru siap akan ditayangkan pada tahun depan. Makin menjadi-jadilah perangai syok sendiri Namewee ni mana taknya. Filem sulung hampir sebulan ditayangkan yang terbaru keluar tak lama lagi pulak. Kepada sesiapa yang berminat bolehlah usha poster filem terbarunya akan datang tu. Ni kat bawah ni ha! Filem ini bertajuk..........




[MESTI BACA]>Luahan Pengarah Mamat Khalid 1<[MESTI BACA]

[MESTI BACA]>Luahan Pengarah Mamat Khalid 2<[MESTI BACA]

[MESTI BACA]>Jebat Must Die - Name Salah Asuhan<[MESTI BACA]

Shacklesmith : No I'm not racist, in fact i'm totally against it. The reason why i said this because I'm actually pointing at those hypocrites who run around and shout they aren't racist but in reality in they are the biggest chauvinist bigot's of all time.

No comments:

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget