Monday, May 30, 2011

KES VIDEO GHAIRAH - Gambit bagi 'Penjelasan'

            Akhirnya, setelah video muzik ghairah yang diarahkan beliau menerima kecaman hebat dari ramai penonton khususnya di ruangan blog, forum, facebook dan twitter di Malaysia. Akhirnya Gambit Saifullah tampil memberi penjelasan yang boleh dikatakan agak tak berapa 'jelas' langsung. Ikuti penjelasan beliau di laman blog terkemuka Beautifulnara sekiranya anda belum lagi membaca dan jangan lupa juga jawapan saya terhadap penjelasan beliau itu di blog ini.


Mungkin dengan nada yang sedikit tercungap beliau memulakan penjelasan ini

1)Utk memendekkan cerita,i x kan comment benda yg x berkaitan dgn MV ni. gejala2 sosial kat luar sana ke, rasuah, politik yg melanda ke, penonton2 yg hipokrit ke….i will not comment on that. just purely about shooting this video, thats it.


Well bro, takde sapa suruh anda bincang pasal kes sosial, rasuah ke, politik ke or all sort of UMNO, PAS and PKR shit or whatsoever yang berkaitan dengannya. Lainlah, kalau anda beri penjelasan kepada Pak Lebai bulan mengambang. For sure dorang akan cuba kaitkan pasal politicking. Hanya nak sebab nak menunjukkan mereka lebih 'Islamik'. People wanted to know about the video's, so please gave us a direct EXPLANATION!!!.



2)i will start.
mmg byk yg I kurang puas hati bila shoot this MV, energy level performance, my tight shot, wardrobe, makeup & etc but mmg last min & everybody EVERYBODY really works hard for it & i appreciate. Tapi semua ni adalah production problem dan u all x perlu tau. Mmg kualiti boleh lebih better, tapi Dgn masa as a main factor dari masa shoot till editing & juga masalah lain, we will try better next time. Everybody tried their best & i really appreciate that.
Yelah bro, saya faham nak mengarahkan music video sebegini bukan suatu kerja mudah. Masalah pekerja, logistik dan masa tu semua perkara lumrah dalam setiap produksi. Soal kualiti semua bergantung kepada effort's yang dicurahkan oleh setiap tenaga kerja yang komited menjalankan tugas masing-masing sebagai team. Jadi itu semua sifatkan sebagai masalah biasa. Tapi apa yang kami mahu tahu adalah apa INTENTION anda mengarahkan music sampai ke tahap begini??!! Please tell us bro!!.

3) The Storyline.
cerita dia mudah, pasangan suami isteri yg pada mulanya kita establish seperti ada masalah keluarga-nak divorce ke, x brapa nak ckp with each other ke. tapi sebenarnya mereka hanya bermain ego diantara satu sama lain. Jual mahal etc. Itu adalah cara pasangan ini bermain cinta antara mereka, Green screen adalah bayangan mimpi perempuan itu.
Okay, we get your story clearly. Tapi apa yang jadi persoalan buat kami lagi. Kenapa perlu memaparkan adegan seksi tahap panas begini?. Kenapa perlu ditonjolkan keghairahan isteri yang gersang menyambut suaminya pulang ke rumah dalam keadaan lesu sehingga terpaksa suami untuk melayaninya seperti ditetapkan dalam hukum batin hubungan sesama suami isteri?. Adakah kita berada di Amerika, Jepun atau paling kureng sekali Thailand dan Filipina sehingga terpaksa untuk memaparkan adegan panas sebegini?. Adat resam kaum majoriti menjaga sopan santun. Bukankah termaktub dalam ikrar yang kita baca masa sekolah dulu. 'Kesopanan dan Kesusilaan'.

4)This is a short story for u, i malas nak explain panjang2.
Soalan saya,
saya nak tau, apa salahnya video yg ditunjuk kasih sayang suami isteri ni, bukannya ada adegan cium ke, raba2 ke etc…. yg korang nak jadi isu sgt. x de niat saya nak buat kontroversi. Hanya nak paparkan mainnan ego kasih sayang mereka. Tak brapa nak jadi tu productions problem, korang x perlu nak masuk campur.
Isunya sebab ade Shahz Jaszle? Gambit Saifullah direct? pasal tu? x de pon cium2, raba2…. knapa crita anu dlm botol ade pasangan Gay main dlm scene ok plak? nampak anu dlm botol ok plak? cerita isteri&…. ade adegan sekian ok plak? mereka hanya memaparkan lakonan cerita. Sama juga saya, bukannya ade kissing ke, raba ke….
please explain.

Okaylah, kalau itu yang saudara nak cuba jelaskan. Kami faham, saudara Gambit cuba nak menegakkan benang yang basah tu sendiri. Filem Anu Dalam Botol tu pun dah sedia maklum menimbulkan kontroversi tapi penerbit dia cakap tu filem 'dakwah'. Jadi pengarah ada sebab nyata kenapa perlu paparkan semua tu. Oh ya,  saudara cakap ianya bertujuan untuk memaparkan hubungan suami-isteri. Kami dah faham apa INTENTION sebenar saudara akan hal ini. Memang takde cium, memang takde raba-raba (Ye ke bro?, atau saudara terlepas pandang). Tapi kenapa perlu tarian ghairah siap dengan selak bath robe lagi untuk menampakkan pakaian tidur wanita yang singkat tu dan siap baring atas lantai semua?. Lagi satu kalau ye pun ianya memaparkan hubungan suami-isteri. Apakah Shah Jaszle dan Prema Yin itu pasangan 'suami-isteri' dalam erti kata sebenar realitinya?. 

Shacklesmith : Kalau macam tu lah, lebih baik tak perlu bagi penjelasan langsung. Seperti kata komentator laman Beautifulnara, penjelasan yang diberikan adalah penjelasan BANGANG!

No comments:

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget