Friday, December 30, 2011

Al-Kisah Raja Gula Robert Kuok dan Roti Tepung Babinya

Sikap anti-Melayu oleh satu bangsa ini tak pernah padam semenjak dari zaman Srivijaya-Dinasti Tang lagi. Bermula daripada penindasan Lu Yuan-rui terhadap para pedagang Kunlun (nama kuno bagi orang Melayu oleh bangsa itu) yang ingin berurusniaga di kota Guangzhao pada lewat kurun ke-7 Masihi, pengkhianatan Kongsi Gelap Lanfang kepada Sultan Mempawah, Sambas dan Pontianak pada lewat kurun ke-18, Neo-genocide orang Melayu pada akhir Perang Dunia Kedua (keganasan dua minggu Bintang Tiga) yang menyaksikan kebangkitan panglima Melayu Banjar (keturunan aku sendiri) di Perak dan Johor menentang kezaliman mereka meskipun hanya bersenjatakan parang melawan musuh yang dilengkapi senapang Arisaka, Lee Enfield dan Woodpecker HMG!. 


Meskipun peristiwa bersejarah di atas sudah dilupakan oleh sebahagian besar anak-anak yang mewarisi kedua-dua bangsa ini namun 'love-hate relationship' di antara dua rumpun bangsa terbesar di Asia ini adakalanya hangat dan kadangkalanya juga dingin seumpama jamung api yang marak menyala terbakar tapi apabila disimbah air usahkan api, panasnya pun hilang!. Begitulah hubungan di antara kedua bangsa ini semenjak lebih 2000 tahun yang lalu. Kali terakhir berlaku kemuncak pertembungan di antara Melayu dan bangsa ini adalah ketika peristiwa berdarah 13 Mei gara-gara keangkuhan mereka dengan berani ingin menghalau Melayu dari Kuala Lumpur.


Sejurus selepas itu, berlaku juga beberapa krisis kecil tapi hanya di atas pentas 'child politic' yang digarap oleh pemimpin dua bangsa ini hasil pegangan ideologi 'Machiavellism' yang diikuti para ahli politik. Yang terbaru pula, lebih sebulan lalu hangat apabila mesej berangkai yang diedarkan oleh puak ultra-kiasu yang begitu membenci Melayu ini untuk memboikot roti Gardenia gara-gara syarikat milik jenama berkenaan yang telah menghentikan penggunaan tepung dari kilang milik usahawan ternama, Robert Kuok. Walaupun pada dasarnya, tindakan syarikat berkenaan bukan berdasarkan perkauman namun api ini cuba dibakar gara-gara sikap ultra-kiasu yang berlebih-lebihan ketahap gila babi gara-gara terlalu membenci bangsa Melayu.


Ikuti petikan dari blog Abatasa2 ini (kudos for them)



Robert Kuok, Roti Massimo dan Babi


Bagaimana kita hendak mempercayai kaum ini?

kekayaan = boat bersadur emas

Babi untuk makanan orang Islam. Apa tindakan kita?
Kempen Roti Gardenia vs Massimo



IKLAN BOIKOT PRODUK MELAYU DAN SOKONG PRODUK CINA DILANCARKAN DI FORUM DAN BLOG CINA

Komen pembaca PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia)

Dalam hal ini, nampak sangat orang cina berpakat mencari pasal dengan org Melayu. Mereka mungkin tidak berani melakukan serangan secara terbuka. Tetapi mereka secara berpakat melancarkan serangan halus dengan memboikot dan memburuk-burukkan perniagaan milik Melayu, Perkara ni saya rasa memang dah berlaku sekian lama dan mungkin kita saja yang tidak sedar atau mengambil pusing memandangkan ianya tidak secara direct ditujukan kepada keluarga kita. Namun jika kita tanya kawan-kawan yang berniaga, mereka dengan mudah boleh cerita betapa mereka sekian lama menghadapi boikot secara pakat oleh bangsa cina.

Kalau beli bahan mentah untuk diproses jadi produk keluaran Melayu seperti makanan ayam, telur, beras,tepung, susu, kopi, ikan, sayur, buah-buahan atau bahan keperluan pembinaan seperti simen, kayu, paku, skru, besi, atau apa saja yang kita beli daripada mereka. Mereka akan mengenakan harga lebih tinggi daripada bangsa lain.



Ini menjadikan kos pengeluaran dan pembinaan kita lebih tinggi. Para pengguna Melayu pula macam tak ada hati langsung untuk menolong sesama kita usahawan Melayu sebaliknya hanya mencari yang lebih murah dan mudah.

Akhirnya perniagaan Melayu menjadi malap dan bungkus. Akibatnya amat kuranglah institusi perniagaan Melayu dan anak-anak kita terpaksa bekerja jadi kuli batak bangsa lain. Salah Melayu tidak sokong Melayu dan akibatnya anak-anak kita yang tanggung jadi bahan maki hamun cina sampai mati.

Malah ada kes yang dilapurkan anak-anak Melayu jadi habuan seks bos-bos cina mereka. Diajaknya anak kita yang kerja sebagai marketing atau pembantu pejabat ke luar negara untuk urusan perniagaan dan diperdaya untuk ditiduri dan dijadikan habuan seks sampai puas dikerjakan mereka.

Dendam mereka kini makin membara kerana mereka melihat Melayu semakin lemah dan berpecah, tiada siapa nak pertahankan nasib anak2 Melayu.

Kini mereka secara jelas cuba menjatuhkan gardenia. Mungkin kerana gardenia tidak lagi membeli tepung kilang fmm milik robert kuok yang didapati mengandungi protin babi.

Tepung untuk permit impot ap subsidi yang kerajaan bagi dibeli dengan kualiti yang paling rendah, kalau di negara china tepung gred ini digunakan oleh kerajaan china untuk membuat makanan babi. Tepung ini lah yang diimpot oleh robert kuok utk rakyat malaysia.

Tepung ini dicuci bleaching dan ditambahkan protin babi supaya menepati spesifikasi. Impot makanan babi, kemudian dia claim subsidi bernilai ratusan juta setahun. Ertinya rakyat malaysia sama taraf dengan babi. Kalau kita makan roti biasa yang menggunakan tepung gred ini umpamanya roti canai, capati, atau roti massimo ertinya kita makan roti babi.

Inilah kerja robert kuok yang mendapat ap special tepung dan gula selama 50 tahun oleh kerajaan malaysia. Sama macam ananda krishna mendapat special broadcasting permit selama 30 tahun.

Bila gardenia enggan membeli tepung fmm robert kuok kerana terbukti ada dna babi, dia naik bengang dan membuka kilang roti massimo. Yang baghalnya, dia ambil pulak budak Melayu bekas manager kilang gardenia untuk jadi ketua kilang massimo dan meniru semua produk gardenia.

Sebagai seorang journalist Melayu, saya memiliki network besar untuk mengorek aktiviti robert kuok. Saya kira, segala kekayaan dia dengan harta berbillion dengan bot bernilai 20 billion adalah memang betul dia ni tycoon.

Saya amat sakit hati ketika wawancara dengan robert pengimpot tepung babi ini. Adakah patut dia kata kekayaannya bukan berasas dari malaysia sahaja kerana dia memiliki harta perniagaan berbillion di china dan seluruh asia.

Apa yang benar dan pasti, robert memang memulakan perniagaannya dari malaysia dengan bantuan tun mahathir. Kalau tun tidak membuka peluang untuknya nescaya dia masih duduk jual hand phone di petaling street.

Dalam career saya tidak boleh melepaskan geram saya. Tetapi di bog ini saya ingin meluahkan isi hati saya yang terpendam selama ini tanpa perlu bahasa persuratan sangat.

Saya kira kerajaan dah terlebih bagi muka.

Robert dah kaya vincent tan dah kaya, ananda pun dah kaya, apa lagi mau bagi special ap. Bagilah pada orang lain pulak.

Melayu punya ap bukan macam mereka special ap, ertinya tiada orang lain boleh impot. Melayu punya ap boleh impot kalau mampu dan orang lain juga boleh dapat ap yang sama.

Mereka punya ap lain, exclusive ap. Tiada siapa boleh import melainkan mereka.

Kalau beginilah caranya, lebih baik kerajaan cari satu daerah dan bagi mereka jadi raja, malah kuasa mereka lebih dari raja kerana raja Melayu pun tidak dapat special ap.Produk roti massimo pula sudah sah menjadi senjata mereka menyerang kepentingan dan perniagaan Melayu.

Dalam senario lain, robert kuok yang menguasai golden screen cinema dengan rakusnya menghalau semua stall outlets jenama 1901 milik Melayu dan menciplak konsep yang sama diletakkan dalam rangkaian panggung wayang gsc. Produk makanan diambil dari sumber yang kita tak tau halal ke haram.

Jelas mereka ini benci dan anti Melayu.

Puas hati saya dapat menulis seperti ini, tidak dalam akhbar yang saya bekerja sekarang. Namun atas rasa cintakan agama dan bangsa saya luahkan jua perasaan ini. Maaf kalau saya terkasar bahasa.

Soalnya, apakah tindakan kita? Fikirkanlah bersama.

Boikot tetap boikot massimo, Sokong Gardenia, atau lebih baik buatlah roti muslim sendiri.


Dan sungguh orang-orang kafir yang sebelum mereka (kafir Mekah) telah mengadakan tipu daya, tetapi semua tipu daya itu adalah dalam kekuasaan Allah. Dia mengetahui apa yang diusahakan oleh setiap diri, dan orang-orang kafir akan mengetahui untuk siapa tempat kesudahan (yang baik) itu.Quran [13.42]

Maka ingatlah orang kafir itu sentiasa mengadakan tipu daya bagi menyesatkan orang Islam, kerana rakan mereka adalah syaitan yang sentiasa mendampingi mereka. Sentiasalah berwaspada terutama tipudaya makanan yang bercampurkan dengan DNA babi, berapa banyak orang-orang Islam yang berjaya disesatkan disebabkan makanan yang haram? murtad, ajaran sesat, sekularisme, gejala sosial yang tak terkawal semuanya berpunca dari makanan yang haram. Jadi berwaspadalah wahai orang Islam, sentiasa sucikan diri dari kotoran cacing kotor babi dengan Bismillah, ayat suci al quran dan air zam-zam




Posted by Pengikut Nabi Muhammad

Tamak haloba dan tidak pernah merasa puas. Sesudah kaya mereka kembali kepada tabiat asal mereka mencari kuasa. Mereka rata-ratanya bermulut manis di hadapan kita. Di hati mereka penuh dengan semangat kecinaan. 

Robert Kuok Khianati Malaysia? Beginilah kaum Cina berkerja. Mengambil kesempatan dan berpura-pura. Mengaut kekayaan melalui sikap bermuka-muka, bila sudah kaya raya mereka berpaling tadah. Jelas Robert Kuok membenci Melayu sebagaimana Lim Kit Siang juga.

Mengapa mereka melakukan sabotaj ini di masa orang Melayu khususnya Islam becerai berai? Kini mereka menunjukkan belang mereka sebenar. Tidak mustahil selepas ini akan berlaku lebih banyak pengkhianatan dari bangsa Cina terhadap bumi tempat mereka menumpang hidup dan membuat duit.


Najib, Robert Kuok and the Chinese PM

Recently, the government offended Robert Kuok, as a result, the Malaysian economy suffered a great blow! After the official Chinese Premier Wen Jiabao's visit to Malaysia , the Najib government now really understands Robert Kuok's influence on China !
In order to benefit their cronies, they arm twisted to swallow up Robert Kuok’s sugar empire. The cronies get richer by 10’s of billions, but it caused a national loss of more than 200 billion! Those who have insider info can only curse: PKHKC it!
Malaysia's Sugar King was forced to leave Malaysia, but became the world’s sugar king! He bought the world's largest sugar mills in Australia, invested USD10 billion, it is the world's largest sugar cane sugar refining industry, living up to the name of the world’s sugar king.

Industri makanan dan sumber makanan sepatutnya hanya diserahkan kepada orang Islam. Jika tidak semakin banyaklah kerja sabotaj dilakukan oleh mereka. Semoga pihak berwajib cepat mengambil iktibar dari masalah ini.


Shacklesmith : Ekonomi sudah mereka kuasai, what about next? perhaps maybe grabbing political power? who knows. Aku jauh sekali tidak membenci mereka tapi aku memang anti golongan ultra kiasu yang begitu tamak haloba. 



No comments:

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget