Saturday, August 6, 2011

Pro dan Kontra Social Networking Dulu dan Sekarang


Bagi akulah 
1) Facebook
  • Tiap-tiap hari aku bukak sampai dah bosan
  • Ada member tapi malas nak tegur sebab dah bosan sangat main Facebook
  • Boleh berdebat politik tanpa melibatkan sebarang protokol parlimen. Ini termasuklah boleh mencarut, maki hamun, fitnah melulu, dan segala perkara keji yang dihalalkan mengikut prinsip Machiavellism

2) Google+

  • Tak boleh masuk lagi sebab takde 'invitation' (Sian dowh)
  • Apa beza dia ngan Facebook?
  • Boleh ke dapat sambutan? Entah-entah ends-up macam Orkut dulu!!
3) Twitter
  • Boleh usha-usha artis tapi bila nak tunggu dorang reply balik jangan haraplah (waste of time dude!)
  • Boleh suka-suka Tweeting dengan orang yang tak kita kenali langsung tapi tak boleh nak tweet panjang-panjang sebab terhad (gunakan Twitlonger)  
  • Boleh berdebat politik tanpa melibatkan sebarang protokol parlimen. Ini termasuklah boleh mencarut, maki hamun, fitnah melulu, umpat-mengumpat dan segala perkara keji yang dihalalkan mengikut prinsip Machiavellism                                                                                    
4) Myspace
  • Old school gila doh! Sapa yang main lagi aku tak taulah camner nak cakap dah. Bukan bermaksud menghina ya. Hehe. Finger crossed
  • Ruangan internet yang paling aku benci masa sekolah dulu sebab penuh budak kerek tapi jadi ketagih pulak bila dah masuk kolej
  • Setakat nak usha band ngan artis baik bukak Youtube ngan Facebook jer weh!
Shacklesmith : Pelik jugak weh?, Apesal dorang tak masukkan review pasal Tagged lagi ye?. Setau aku Tagged masih lagi hangat berbanding ngan Myspace yang hidup segan mati tak mau tuh.

1 comment:

hana szied said...

belambak lambak laman sosial , asal ade yg baru , sume nak sign up.. smpai tak terlyan..~

belum masuk lg, tagged, tumblr , blog , fanbox .. mcm2 wooo ,

pastu skype, Ym , oovoo..==,

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget