Wednesday, January 4, 2012

Apa Yang Tersirat Disebalik Demo Haram Depan UPSI

Hari Selasa semalam punyalah tekun gua menelaah blog-blog di internet yang menceritakan kisah di sebalik demonstrasi haram depan UPSI sampaikan boleh terlupa nak update sendiri beb!. Kalau nak ikutkan, cerita pasal Amalina bekas pelajar cemerlang yang dilaporkan hanyut gara-gara belajar di negeri mat salih tu pun aku nak tumpang sekali cover tapi entah mengapa cam malaslah eden disebabkan cerita demo depan pagar UPSI tu lagi hangat diperkatakan. Lagipun kes ni lagi dekat di depan mata kita bai.


Ni video gambaran sebenar kejadian yang blogger Papagomo post kan semalam. Korang tengoklah sendiri kepala-kepala taik robot Anwar ni yang cari pasal dulu provoke polis walaupun pihak berkuasa berkenaan mulanya berlembut nak menyuraikan depa semua.




Untuk pengetahuan korang, si kepala taik yang dok terjerit memekik tengah malam buta sampai mengganggu tidur dan revision budak-budak UPSI adalah budak ni hah. Namanya Khalid Ismath. Budak Law 1st year UiTM (baru 1st year je kot beb, tapi sudah macam kaduk naik junjung) dan giat menyebarkan fahaman Syiah kepada para pelajar UiTM. Habiskan belajar dulu la yeop!




Sudahlah buat palat tengah malam waktu orang tengah tenang beribadat, belajar dan diulit mimpi lepas tu polis leraikan dibalas ngan perangai kurang ajar pulak tu memaki hamun polis yang menjalankan tugas!. Memang patut dihambat oleh polis pun sebab mereka sendiri yang memulakan taik. Maka taiklah yang patut dibalas buat-buat mereka apatah lagi datang mengacau ke tempat orang.

Tengoklah, budak-budak LUAR je yang melebih padahal bebudak UPSI takde ape je kot. Kelmarin gara-gara kes ni tak pasal-pasal awek sorang ni jadi famous. Hahaha! MPP tu beb, she's doing the right job!. Lagi-lagi menjawab fitnah si budak yang kononnya mengaku 'Muslimah' tapi tak sebarapa pun hanya bersandarkan pada nama profile Facebook sajer.





Seperti biasalah beb, kalau sapa masih ingat peristiwa BERSHITSIH 2.0 dulu akan tetap ada jer sandiwara dan lakonan drama yang dilakukan oleh para demonstran kaki mencapab nih. Ingat lagi lakonan tidur nazak atas jalan depan Pudu Station hari tu kononnya pakcik tu nak kiok padahal bukan dia yang mati sebaliknya sorang demonstran lain yang mati gara-gara kena serangan jantung masa tengah lari dari serbuan polis.

Aku bukan nak kata apa beb, kalau ye si mamat Safwan Anang tu patah tulang rusuk agak mustahil dia boleh gerakkan tangan sampai ke atas. Anyway, macam kenal jer macha jambu berkemeja biru tu.


Oh ya, kata mereka BEBAS dari pengaruh parti politik. Habis tu apakejadahnya si pencacai Anwar nombor wahid N.Surendran tu boleh datang melawat. Atas kapasiti sebagai individu semata-mata ataupun arahan daripada bos tertinggi? Can you guess it?


Ni pun satu lagi, katanya dibelasah dan diterajang dengan teruk oleh polis. Apa yang mengelirukan jikalau dia ditumbuk kemana kesannya lebamnya?. Jelas kelihatan hanyalah luka kesan terkena benda tajam. Adakah polis bawak pisau mengapa-apakan para demonstran?




Hakikatnya, inilah punca sebenar kecedaraan si Safwan Anang dan Amar Rasyidi.



Korang tengok sendiri betul-betul pintu klinik tu, sudah jelas sekali menunjukkan klinik tu hanya dibuka selama 20 jam dalam sehari. Maknanya ketika kejadian merempuh pintu kaca kebetulan masa klinik ditutup dan pintunya dikunci. So no wonderlah bebudak bedebah tu pergi rempuh macam battering ram. Cit!, Yeleh pocik.

Shacklesmith : And the morons lunacy continues.. 9th January is the showcase finale..

No comments:

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget