Thursday, January 12, 2012

Selebriti Dan Headphones (Untuk Yang Berjiwa Stereo)

Sejak kebelakangan ini, ramai di kalangan penggiat muzik Amerika Syarikat khasnya para rappers mengeluarkan headphones berjenama tersendiri khusus buat para peminat mereka sebagai tanda sokongan atas perjuangan mereka dalam bidang seni ini.


Apa lagi pada masa sekarang kalau korang pergi mana-mana saja di bilik kuliah, tren LRT, bas RapidKL ataupun kata mana saja pun kita mesti akan terserempak dengan sesiapa tak kira lelaki atau perempuan yang mendengar muzik menggunakan pemain MP5 (PSP & iPod Touch) ataupun smartphones (iPhones, Blackberry, & Android). Jadi pada hemat aku, mereka juga mungkin sasaran market selebriti ini.


Bagi sesiapa yang menggemari genre muzik gangsta rap Niggaz, korang sendiri mungkin ingat pada awal tahun 2011 dulu rapper 50cent hampir bergaduh besar dengan mahaguru tertingginya dalam record label Aftermath, rapper otai Dr. Dre gara-gara kedua-dua mereka juga turut mengeluarkan headphones designer brand masing-masing. Tapi takpela, pak-pak itam ni kalau bajet bergaduh pun setakat men'dissing' each other jer dalam lagu macam 50cent buat dengan Ja-Rule dulu beb. Kalau Melayu konfem udah berbomoh santau menyantau satu sama lain biar kasi bangkrap (dosa tanggung ler sendiri).


Berikut adalah para selebriti barat bersama Headphone jenama keluaran mereka


Nicole 'Snooki' Polizzi

Curtis '50cent' Jackson

Chris 'Ludacris' Bridges

Xzibit

Bob Marley (dalam gambar tu anak dia)

Aku ni sebagai peminat rapper 50cent sejak dari zaman sekolah lagi sebenarnya ada gak menyimpan minat nak beli sebijik designer headphone dia. Tapi aku tak sure mana nak cari kat Malaysia nie. Kalau ada jual pun konfem mahal gila kot bergantung dengan pendapatan aku yang tak seberapa ni nak beli barang mewah-mewah. Lainlah kalau aku ni pak hitam scammers, mesti mampu punyalah.

sumber : SINI


Shacklesmith : Artis Malaysia bila nak keluarkan headphone jenama tersendiri? SimplySiti headphones anyone? Hehehe

No comments:

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget