Thursday, October 6, 2011

Steve Jobs Meninggal Dunia (Bagaimana Halatuju Apple Corp Lepas Ni?)

Seorang yang boleh anggap sebagai 'genius' yang paling 'brilliant' dalam bidang teknologi software dan gadget iaitu co-founder syarikat perkomputeran terkemuka di dunia, Apple Corporation dilaporkan meninggal dunia semalam. Sepanjang hidupnya bergelumang dengan syarikat gergasinya itu, beliau telah banyak menaburkan jasa dalam menghasilkan produk-produk terbaru yang bermanfaat meskipun harganya mahal bagai nak mampus bagi rakyat Malaysia amnya kepada kita semua. Mana taknya, tanpa beliau kita tak mungkin kenal apa itu iMac, iPod, iPhone, iPad, iBoard dan 'i' sebagainya.

Beliau aku anggap sebagai role model kepada bakal-bakal usahawan teknologi kerana memiliki daya-usaha yang sangat inovatif dan kreatif. Agak-agak sapa boleh ganti tempatnya?, mungkinkah Apple boleh mengekalkan statusnya atau Bill Gates dan Satoru Iwata boleh tersenyum lega lepas ni? Kita tengok ajer, Walahualam..

No comments:

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget