Tuesday, October 25, 2011

Sentuh Politik Sat No! - Kesian DPM Tan Sri Muhyiddin, Tak Pasal-pasal Jadi Mangsa Kena Tuduh Puak Kaki Putar Belit

Dah lama sebenarnya aku tak sentuh pasal isu politik kat sini, banyak isu-isu yang aku bawak pun lebih terarah kepada pengetahuan am dan gosip artis biasa jer. Tapi tu tak bermaksud aku dah tak follow politik lagi dah, aku masih lagi aktif kaut cerita-cerita terbaru. Sebagai peminat dan pengikut setia berita dan gosip politik tanah air, aku cukup syok melayan cerita pasal meraba dada yang dikatakan dilakukan oleh seorang anak pemimpin politik merangkap ketua menteri Pulau Pinang. Entah betul kesahihan cerita ni gua tak pasti 50/50 tapi bukti kebenaran sudah nampak semakin jelas dengan isu perpindahan anak VVIP berkenaan yang cuba dinafikan dengan alasan 'potong rambut' dan 'penyalahgunaan dadah'. Yang paling meragukan adalah isu pemberian duit sebanyak RM200,000 untuk menutup kes ini. Untuk apa ianya diberi?, sudah nampak macam nak tutup satu kes yang teramatlah besar!.

Gua sebenarnya beb cukup kesian betul dengan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang tak pasal-pasal kena serang dengan CM Pulau Pinang gara-gara dituduh 'menyokong' tindakan para blogger pro-kerajaan menyerang CM Pulau Pinang pasal kes raba tetek tu. WTF?, usah cakap aku ni pro-kerajaan bahkan dulu masa aku umur aku nak meningkat naik seperti golongan muda yang lain aku sebenarnya menyokong kuat Pakatan Haramjadah Rakyat ni sehinggalah tiba satu peristiwa yang cukup membuatkan aku cukup meluat dengan pembangkang disebabkan persepsi kononnya mereka itulah yang paling baik di dunia dan takde perangai buruk langsung. Hark Tuihh! (Baik buruk manusia semua same jelah bro!)

Portal berita milik makhluk bekas belaan Pak Lelah Kaki Tidor, Riong Kali iaitu The Malaysian Insider memang tak pernah serik dan insaf langsung dari melakukan kerja memutar-belit dan fitnah walaupun disaman  oleh Tan Sri Tajuddin Ramli bekas CEO Malaysian Airline sebanyak RM200 juta!. Inilah namanya kalau puak pemfitnah dan pemutar belit, takkan serik walau kubur dah kata mari sekalipun!. (Sila baca berita serangan Lim Guan Eng itu di SINI)

Segalanya bermula dari satu perenggan jawapan yang diberi oleh Tan Sri Muhyiddin sendiri kepada wartawan The Malaysian Insider selepas ditanya oleh wartawan portal pro-pembangkang tersebut, Melissa Chi untuk mengulas mengenai kes meramas dada yang dimainkan di media alternatif dan blog-blog pro kerajaan. Untuk pengetahuan lanjut sila baca ulasan putar belit penuh fitnah wartawan yang memutarbelit jawapan yang diberikan Tan Sri Muhyiddin. Kalau korang nak tau apa yang putar belitnya baca ulasan aku dan BUKTI yang wartawan Melissa Chi ni sebenarnya memfitnah dan memutarbelit kenyataan yang dikeluarkan Tan Sri Muhyiddin!.





Pakatan says Muhyiddin supporting attacks on Guan Eng’s son

By Melissa Chi
October 23, 2011
KUALA LUMPUR, Oct 23 — Pakatan Rakyat (PR) has accused Tan Sri Muhyiddin Yassin of giving “implicit support to pro-Umno bloggers” over attacks against Lim Guan Eng’s son.“The deputy prime minister needs to have his head seriously inspected. The onus to prove the scurrilous allegations are on the accusers, and not those unjustly maligned.

“Datuk Seri Najib Razak must reprimand his Deputy, Tan Sri Muhyiddin Yassin for giving implicit support to the Umno bloggers to defame and destroy an innocent 16-year-old child,” DAP Publicity Chief Tony Pua said.
Muhyiddin said yesterday that Lim’s denying sexual harassment claims against his son was inadequate.

The Umno deputy president said if the Penang chief minister “thinks it is important to correct the information, then he has to come up with a strong statement.

“Mere denial is not enough,” he said.

Pro-Umno bloggers had claimed that Lim’s son had assaulted a 16-year-old schoolmate and tried to escape punishment by using his father’s name.

Lim had denied the allegations on Tuesday, saying he was furious with the “barbaric lies” made about his teenage son by “pro-Umno ferocious beasts”.

The DAP held a press conference on Wednesday identifying the photograph of the purported “victim” used by Umno bloggers was that of 21-year-old chess grandmaster Anya Sun Corke who is studying at Wellesley College in the United States.

Corke had also denied ever having met or heard of the 16-year-old schoolboy.

Pua said despite Lim having nothing else to prove, Muhyiddin “has chosen to lend credence to the despicable rumours and give support implicit to the Umno bloggers” by stating that “mere denial is not enough”.

“Instead of taking stern action against those perpetrating the evil lies to humiliate the Penang Chief Minister’s family, especially since they are all Umno leaders and members, Tan Sri Muhyiddin has chosen to defend the indefensible,” he said.

PKR Vice-President N. Surendran also called Muhyiddin’s remarks a “deliberate and calculated” attempt to keep the slander against Lim’s son alive.

“The DPM’s conduct is thus no different from that of the malicious pro-UmnO bloggers and Umno Youth Chief Khairy Jamaluddin who instigated and perpetuated this vicious rumour about this innocent boy.

“It is extremely disturbing to note that slander and baseless character attacks of a sexual nature has become the norm for Umno and the ruling Barisan Nasional pollitical coalition.

“Umno and BN are relying on personal attacks, vulgar abuse and blatant falsehood for political survival,” he said.
***************


Ini adalah petikan sebenar dari soalan wartawan The Malaysian Insider ketika menemubual Tan Sri Muhyiddin dalam satu sesi ketika beliau menghadiri satu majlis anjuran Universiti Putra Malaysia pada hari Sabtu 22 Oktober 2011. SILA BACA SUPAYA KORANG TAU BAHAWA ARTIKEL TMI INI BENAR-BENAR FITNAH SEMATA-MATA! 


Question from Melissa, MalaysianInsider: Tan Sri can u comment on the sexual harassment claim on lim guan eng son by pro-umno bloggers…?


Answer from Muhyiddin ; Dont blame anybody, there is a tendency for opposition or pakatan.. and there think theres a problem, for all problem, they blame UMNO… we dont blame u, we dont blame anybody else, if theres a fault, we have to find out what is the main cause if it..


Jadi dalam soal itu, saya pun tak tahu sebenarnya, infact I do not know, apa keadaan sebenarnya, samada betul atau tidak, jadi pihak Guan Eng dengan Lim Kit Siang dan Tony Pua saya lihat sudah buat kenyataan very strong, defend dan buat tuduhan pelbagai-bagai…


Biasanya dalam keadaan soal begini orang kata, kalau kita nak clear everything, kita minta pihak polis siasat, kalau betul takde berlaku, apa yang kita worry? I mean that is the way orang biasa lah… supaya kita orang kata dapat bersihkan diri kita, saya tidak nak tuduh, because saya sendiri tak tahu, dan tak adillah for me to blame or whatever it is, I know and understand dia nak exploit apa yang statement yang saya gunakan, saya pun buat, I’m sure what I’m saying is..


Kalau dia pikir penting bagi dia untuk dibersihkan ataupun dibetulkan maklumat itu, dia mesti buat kenyataan tegas, penafian sahaja tidak mencukupi, rakyat akan bertanya oh, dia nafi betullah dia kena nafi, tapi kalau betul tidak ada, macam kes-kes yang lain, kita minta pihak berkuasa siasat membantu kitalah, membantu dia, membantu keluarga dia, baru itu tidak berlaku, jadi kalau dah buat begitu, baru, setakat hari ini saya boleh bercakap itu sajalah…



Q: Tan Sri ada terima laporan daripada pejabat pelajaran Negeri Penang?

A: Tiada.

*******************

Dan yang ni pulak adalah analisis ringkas berkaitan pernyataan Tan Sri Muhyiddin. Inilah yang beliau maksudkan sebenarnya. Sila baca rumusan di bawah

i. jadi dalam soal itu, saya pun tak tahu sebenarnya

ii. infact i do not know, apa keadaan sebenarnya,

iii. samada betul atau tidak,

iv. jadi pihak guan eng dengan lim kit siang dan tony pua saya lihat sudah buat kenyataan very strong, defend dan buat tuduhan pelbagai-bagai.

Sudah jelas lagi terbukti bahawa Tan Sri Muhyiddin sendiri TIDAK TAHU APA-APA lagi mengenai skandal ramas tetek budak bawah umur ini jadi apa kejadahnya beliau nak buat tuduhan melampau terhadap anak jantan Lim Guan Eng! Sila baca lagi petikan kenyataan beliau.

To insist that Muhyuddin slandered Guan Eng and his son is to tell lies.
.
Lets read more. The DPM said it again :
.

v. saya tidak nak tuduh,
vi. because saya sendiri tak tahu,
vii. dan tak adillah for me to blame or whatever it is
.

Not once, not twice, not three times but SEVEN TIMES the DPM has said "SAYA SENDIRI TAK TAHU".

Apa LIM GUAN ENG ni tak reti Bahasa Malaysia kah?. Dia fahamkan maksud perkataan "SAYA SENDIRI TAK TAHU" puak-puak kiasu kalau cakap besar mengaku 'Malaysia' punyalah lebih tahap cakap lebat tapi nak berbahasa kebangsaan dengan fasih dan lancar pun tak boleh. Hello, pelarian Rohingya dari Myanmar tupun boleh cakap BM lagi bagus dari puak kiasu ni smua!. Malaysian konon, hark tuihh!! No wonder la puak-puak kiasu ni tak faham langsung bahasa kebangsaan walaupun dah bergenerasi duduk di Malaysia. Ada hati nak abuse perkataan 'rakyat'?. My foot in their damn mouth.

Adalah jelas sekali sudah terbukti bahawa kenyataan Tan Sri Muhyiddin telah diputar belit dengan begitu kejam sekali bertujuan untuk menimbulkan rasa tidak senang, amarah dan pelbagai lagi reaksi buruk daripada sesetengah pihak. Bak kata blogger Big Dog, patutlah dorang kena saman sehingga dipaksa untuk meminta maaf. Memanglah dah dalama darah dorang nak berbuat begitu. No wonder lah beb.

Entry ini adalah hasil rumusanku dari entry yang aku baca di blog Big Dog dan OutSyed The Box. Turut dimuatkan sekali pandangan peribadi aku.

Nak aku tambah kepada YAB Lim Guan Eng, apa susah sangat nak handle kes ni?, kenapa tak saman ajer pihak yang terlibat dalam tuduhan ni. Selesaikan ajer di mahkamah lagipun bukankah parti DAP tu banyak link dengan lawyer. Tak payah nak berdolak dalih lagilah kalau Khalid Samad tu boleh menang saman dengan Utusan Malaysia kenapa tidak lu. Aiyah~

Lagi pasal tu lu punya anak. Lu ingat budak 16 tahun pun baik sangat ke hah?, hello gua duduk ini Damansara hah. Itu parlimen Lim Lip Eng punya (i'm not sure whether he's your cousin or else), kebanyakan budak-budak kat sini takde lesen pun dah skilled untuk bawak kereta tau. Ape lagi nak meraba tetek, itu orang Negeri Sembilan cakap 'kojo sonang yorh!'. Did you know that a lustful 16 year old YOUNG MAN is capable of raping or molesting women older or younger than himself let alone YOUR SO CALLED 'CHILD', even in America this underage boy above 13 year old is known to have sex with their female peers, sometimes they even also had pregnancy-led sexual encounter with their female TEACHER older than them!. How can you think your son is good enough?!. He might probably spend his time surfing the web watching MOKO.cc and enjoying watching sexy big boobed, fully naked uncensored female model's from mainland China!. He might also has an account on Litu100, MetCN or MetART as well!. I'm not accusing but please take this as a precaution, a 16 yeor old young man cannot be trusted!. As a father you should have known that.



Akhir kata, kenapa aku kesian dengan Tan Sri Muhyiddin adalah sebab dia menjadi mangsa putar belit seperti jugak diri aku setahun lalu. Masih ingat kes Puan Hajjah Siti Inshah yang dicaci maki oleh Namewee lahanat atas fitnah yang menimpa beliau oleh peguam Hindraf yang menjadi wakil PIBG dan kemudian kesnya diperbesarkan oleh DAP di Johor!. Gara-gara aku mengomen di page yang mengutuk beliau itu aku telah dituduh menfitnah kaum Cina sebagai miskin dan pelbagai lagi kata keji walhal aku hanya mengomen kaum Cina sebagai KIASU ajer takkan itu nak BUTTHURT's kot, i didn't mean to say all Chinese are 'kiasu', only just to mention some of them yet these arse hole so easily has got some serious pain in the ass!. WTF?. Malahan, profile aku disebarkan di serata Facebook untuk di add sebagai friends kerana aku tidak membenarkan Private Message dengan non-friend's. Nanti ada masa aku tunjukkan bahan bukti print-screen mengenai hal yang pernah berlaku itu. Dahsyat siot, sorang ah bing siap nak hina Allah lagi gara-gara terpengaruh dengan Katy Lim Lian Ai.

Inilah kerja puak Ultra-Kiasu, memfitnah ajer kerjanya kemudian seperti biasa persalahkan orang. Macamlah diri sendiri tu baik sangat.

3 comments:

cik wanie Lovela (CWL) said...

huhuhu ...

cik wanie Lovela (CWL) said...

saya xtau nak komen apa hehehe

Shacklesmith said...

pening btoi paler dok mikir smua ni kn awk.. huhu

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget