Friday, November 4, 2011

Cool! Imej maya janaan komputer Rihanna muncul secara tiba-tiba daripada penutup Nivea!!


Kalau korang nak tau, krim ni lah yang selalu dibawak oleh para jemaah Haji untuk mengatasi masalh cracked heel's .Siapa sangka kan, selain krim nya yang sangat berguna. Tin krim Nivea kecil yang begitu simple rekabentuknya tu jugak mampu menghasilkan imej maya ala hologram yang begitu unik dan futuristik ala-ala filem Star War's. Masih tak yakin lagi untuk percaya bagaimana ianya mampu menghasilkan paparan berkenaan? Sila tonton video di bawah.



No, the woman in this video is not hallucinating. Thanks to augmented reality technology, a tiny version of Rihanna actually seems to emerge from the cap of a jar of Nivea Creme to sing her song “California King Bed.”

The app, which went live this week, is an attempt to “create engaging digital advertising experiences,” says a statement from the company. Nivea tried to create such as experience this summer with a “Co-Star with Rihanna” Facebook campaign that let users star in a short, alternative version of the music video for the song by editing themselves into the action.

For the AR component, all you have to do is buy a tin of Nivea Creme or print one out from Nivea’s website and hold either up to your computer’s webcam. Then, voila, Rihanna appears.

Nivea, however, isn’t the first to use AR to simulate the experience of being in the room with a beautiful woman. In January, Esquire magazine launched a similar app in Barnes & Noble stores that let shoppers take a picture next to an AR-conjured Brooklyn Decker. (sumber Mashables)

Amacam menarik kan?, best jugak dapat layan Rihanna sambil menyapu krim Nivea pada tumit kaki yang merekah tu kan. Haha

Ape lagi nak ditunggu, jom terjah Watson dan Guardian untuk mencuba apps nih. Rasa-rasa tak rugi punyer sebab banyak laptop sekarang dilengkapi webcam termasuk jugak komputer tablet seperti iPad 2 dan Samsung Galaxy Tab.

Kalau begitu aku rasa bukan untuk Nivea krim jer yang patut dibekalkan applikasi cool nih. Nivea Deodorant for Men pun patut jugak. Agak-agak boleh layan cuci mata tengok model seksi-meksi menari sambil dapat meningkatkan jualan kepada kaum Adam. Konfem Axe deodorant yang aku tengah pakai sekarang pun boleh bankrupt (siot penipu gila deodorant ni weh!, haram takde sorang awek pun datang dekat bagi nombor tepon kat aku!!.. ggrrr)

Shacklesmith : Ingat pesan emak, kalau tumit merekah sapu jelah Nivea cream tiap-tiap sebelum masuk tidor. Jangan ambik jarum dengan benang pergi jahit pulak kulit tumit tuh sayang oii.

No comments:

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget