Saturday, June 4, 2011

Hello Brader Gambit.. Dah balik umrah pun mencarut ke??

               Heboh diperkatakan di ruangan maya sekarang ni pasal pengarah video kontroversi seksi Marilah nyanyian Prema Yin, Gambit Saifullah yang dilaporkan memaki hamun para blogger's sehingga nak tunjuk jari hantu bagai dalam Twitter semalam. Lagipun gua dah agak dah beb ini semua mesti gara-gara muzik video yang diarahkan tu punyer. Yelah kan bro, mana taknya. Udahler video yang dibuat tu terlampau menghairahkan dan tak sesuai untuk kita rakyat Malaysia khasnya orang Melayu Islam semua. Korang tengok la Tweet dia kat bawah tu.


 Bagi pendapat Shacklesmith lah, tak salah kalau dia nak membalas kritikan. Tapi biarlah dengan cara yang sopan. Ni sampai nak maki hamun cakap kata kesat tu apa hal bro?!. Ingatlah sikit, lu tu dah la pernah pergi umrah dulu. Balik Malaysia buat perangai taik. Nampak sangat lu tu tak matang. Lu nak tunjuk tu tunjuklah, we all have different interpretation on what your trying to say. Some people might think that it's just your fucking finger anyway and they doesn't felt insulted by it. Cakap orang asshole macamlah kau tu takde asshole, habis kau berak ikut mana hah. Ikut mulut kau sendiri ye?. Asshole pun asshole-lah, jangan sampai kena liwat sudah.

Orang banyak bagi nasihat baik-baik kat kau dalam Twitter ngan Facebook tapi apa yang kau balas?. Kau sanggup kutuk MELAYU BODOH sebab tak terima perangai liberal dan sekular engkau tu. Oit, berani buat, berani tanggunglah brader. Siapa yang sebenarnya bodoh dalam hal ni weh!!



Kau cakap budaya budak-budak zaman sekarang dah terpesong. So, ape tanggungjawab kau pulak hah? Bajet lu tu pun sebagai pelakon dan bakal jadi pengarah cubalah tunjukkan perangai yang baik sikit. At least, buat benda yang memberi kesan mendalam supaya orang tau itu salah atau tidak. Be a mind programmer and change them!. Bukannya, menggalakkan lagi dengan muzik video maksiat engkau tuh!. Memang budak-budak zaman dah terpesong termasuk dengan engkau sekali dan kau buat tambah orang jadi lagilah terpesong!.

Harap dah pergi umrah jer perangai macam hamjad tak guna jugak (foto ihsan MediaMalaya)
Besok Ahad tengah hari konfem mamat ni kena terjah habis-habisan dengan Melodi punya!. Aku masih ingat beberapa bulan sudah dia cakap bini Aziz M. Osman tu tak profesyional buat kerjalah, padehal semua orang bini Aziz M. Osman tu muda lagi orangnya malahan lebih muda dari Gambit sendiri iaitu 22 tahun!. Sedaplah kau nak pijak kepala dia bro!. Apesal kau tak cakap depan abang Aziz tu sendiri hah!. Takde beran ke weh?!. Dah pergi umrah pun perangai tak elok-elok jugak baik tak payah pergi langsung bro.

No comments:

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget