Friday, June 24, 2011

Tutorial : Hack Astro Mustika (Menonton Secara Percuma)

Salam,


Setelah seminggu kerja..esok bolehlah santai bersama keluarga. Semestinya dihujung minggu ni korang mesti nak rehat-rehat dekat umah sambil menonton channel kegemaran di Astro.. betul tak?
Tapi alangkah kecewanya bila ada sesetengah channel istimewa yang anda tidak langgan so kalau ada siaran best memang terlepaslah kan.. sebagai contoh di Channel Astro Warna sekarang tengah berlangsung rancangan MAHARAJA LAWAK.. dan ramai kecewa bila rancangan ini dipindahkan ke saluran yang perlu dibayar. Malam nih Finale Maharajalawak...rugi kalau tak dapat tengok. So, jom cuba try teknik di bawah nih untuk menonton Astro Mustika.


ASTRO MUSTIKA


Untuk itu saya baru sahaja menemukan satu teknik dari rakan yang bekerja di Astro bagaimana untuk menonton Channel MUSTIKA secara percuma..

Ingat entri ini akan didelete dalam masa 24 dari sekarang sebab takut kantoi dengan pihak Astro.
Ikuti langkah-langkah dibawah ni.. ** jangan kecoh2 gi tahu jiran ye **

Hanya untuk Unlock Channel MUSTIKA Sahaja.. Selain dari itu HBO, NG, Sport ke masih tidak boleh kerana dikawal oleh pihak penyedia siaran diluar negera.
  1. Biarkan dekoder Astro anda dalam keadaan 'STAND-BY'.
  2. Tekan butang ON/OFF. Astro akan menyiarkan channel terakhir yg anda buka.
  3. Tekan butang 130. Anda akan melihat pratonton utk pakej Musika.
  4. Tekan MENU. Pilih LIST SERVICE. Kemudian tekan OK.
  5. Pilih saluran yg anda ingin UNLOCK. (WARNA, CITRA, B4U shj)
  6. Tekan OK untuk pengesahan.
  7. Tekan MENU untuk keluar ke siaran TV. TV akan kembali ke saluran 130.
  8. Tekan MENU sekali lagi. Pilih OPTION. Tekan butang OK
  9. Pilih CHANNEL INFO. Tekan OK
Di sini pengaktifan akan di hantar terus ke bahagian penyiaran. Dekoder anda akan di kemaskini untuk menyiarkan saluran yg anda UNLOCK. Tekan butang ON/OFF. Tunggu selama seminit (supaya dekoder anda dikemas kini.)
  1. Tekan semula butang ON/OFF utk siaran TV.
  2. Langkah terakhir, tekan 130
  3. Saksikan pratonton Mustika.
  4. Untuk melanggan:
  • Hubungi 1 300 82 3838; ATAU
  • SMS Mustika ke 32888; ATAU
  • Klik 'Dapatkan Mustika' di atas untuk melanggan secare ONLINE.




Bang Bang Boom!!Hahaha... Seronok jugak sekali sekala kenakan orang ni. Aku buat macam ni sebab aku dah terkena, so sama-sama lah kita terkena yer. Minta ampun minta maaf. Bergurau dengan sahabat blogger..
('',)

Credits to Anak Teruna

Shacklesmith : Mood tengah sengal lagi sejak kelmarin, sekali-sekala pe salahnyer kenakan korang kan? Hahaha

2 comments:

alyea said...

hahaha..jaat..bkn men smgt ag sy bce..nk bwak lptop dpn tv dah..haha

Shacklesmith said...

alamak!! wakenabeb.. awk da terkena!!
hehehe.. sowy ea awk.. sje2 nk hburkan owg..huhuhu :D :D :D

Cool Link's Mesti Clicks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masuk Jangan Segan-Segan

Nak Ke Mana Pulak Tu?

Jangan Ke Mana-Mana!!

Wibiya Widget